Bronz Madalya Türk Telekom’un, Dördüncülük KPMG’nin Oldu

Bronz Madalya Türk Telekom’un, Dördüncülük KPMG’nin Oldu
04.02.2019

Burhan Felek Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı ve muhteşem bir şölene sahne olan final haftası kadınlarda üçüncülük maçıyla başladı.

Fonex Şirketler Voleybol Ligi kadınlar kategorisinde üçüncülük maçında KPMG ile Türk Telekom karşı karşıya geldi.

KPMG maça fırtına gibi girdi ve 5-0'lık seri Türk Telekom'u mola almaya itti. Molanın ardından savunmada, ilk bölümdeki kooardinasyon sıkıntısını atan Türk Telekom toparlandı ancak hız kesmeyen KPMG teknik molaya önde giren taraf oldu (7-12). Teknik molanın ardından önce Görüntülü Değerlendir Sistemi kararı sonucu bir sayı kazanan Türk Telekom ardından hücum ritmini de yakalayınca farkı ikiye indirdi ancak Perin önderliğinde Türk Telekom'un geri dönüşüne izin vermeyen KPMG ilk seti hanesine yazdırmayı bildi (18-25).

İkinci sette roller değişmişti. Bu kez Türk Telekom seriyle başladı mola diyen KPMG oldu (4-0). Molanın ardından KPMG kendini buldu. Önce farkı azalttılar ardından Telekom'u yakaladılar ve bu kez de Türk Telekom mola dedi (9-8). Moladan 3-0 ile dönen Türk Telekom teknik molaya nefes alarak girmiş oldu (12-8). Hız kesmeyen Türk Telekom 20'ye ulaştığında farkı altı sayıya çıkarmıştı (20-14). KPMG'nin sete sönüşü ise Perin ile oldu. Servisleriyle arka arkya dört sayı çıkartan Perin hem farkı ikiye indirdi hem de Telekom'a bir kez daha mola dedirtti. Mola Türk Telekom'a ilaç oldu. Savunmada vitesi arttıran Türk Telekom, Eda'nın önderliğinde skor da üretmeyi bilince seti almayı başardı ve durum 1-1'e geldi (25-21).

Üçüncü set çekişmeli başladı. 6-4'lük KPMG üstünlüğüne kadar sayılar hep karşılıklı alındı. Perin ile skor bulmaya devam eden KPMG, teknik molaya giderken farkı sekize çıkarttı (4-12).  Teknik molanın ardından Yeşim ve Münteha'nın smaçlarına bir türlü çare bulamayan Türk Telekom sete geri dönemedi ve KPMG setlerde yeniden öne geçti (19-25).

Dördüncü sete KPMG bronz madalyaya göz kırparak başladı. 1-6 ile erken bir üstünlük yakalan KPMG, daha sonra ise ritmini kaybetti. Toparlanan Türk Telekom önce farkı eritti ardından da hemen teknik mola öncesinde Birsin'in etkili servisleri ile skoru eşitledi (11-11). Eda'nın smacı sette ilk kez Türk Telekom'u öne geçirirken teknik molaya da moralli girmelerini sağladı (12-11). Teknik molanın ardından da Türk Telekom'da Birsin rüzgarı esmeye devam etti. Hem servislerde, hem de çapraz smaçlarda takımını taşıyan kaptan Türk Telekom'un skorda önde kalmasını sağladı (18-14). Oyunun bu bölümünde Perin'in aradığı yardım Pınar'dan geldi ve KPMG arka arkaya bulduğu sayılarla bir kez daha sete döndü (19-18). Setin son bölümü nefes kesti. 21-21'de eşitliği bozan Eda'nın smacı oldu, Aslıhan'ın servisi dönmeyince fark ikiye çıktı (23-21). Yeşim ortadan hücumdan sayıyı çıkarttı ama Eda bir kez daha sahne alarak takımına ikinci kez set sayısı şansı getirdi (24-22). Müthiş bir savunma eforunun ardından Perin'in plasesi KPMG'yi sette tuttu ve Türk Telekom molasına gidildi (24-23). Moladan KPMG servis hatasıyla dönünce seti kaptırmış oldu (25-23).

Böylece bronz madalyanın bileti final seti ile kesildi. Final setinde açılış Perin'in çapraza smacı ile yapıldı. Cevap günün bir diğer yıldızı Eda'dan geldi (1-1). Seçil hücumda skor üretince durum yeniden eşitlendi (2-2). Arka arkaya gelmeyen manşetler Türk Telekom'un skoru 4-2'ye getirmesine neden olunca KPMG molaya gitti. Mola dönüşü arka arkaya iki ekipten de servis hataları gelince fark korundu (6-4). İki uzun ralliden iki sayı daha çıkartan Türk Telekom saha değişimine avantajlı gitti (8-4). Saha değişimden Pınar'ın sayısı ile dönen KPMG, Birsin hedefi bulamayınca farkı ikiye indirdi (8-6). Birsin'in sayısına Yeşim'le cevap geldi ve ardından Eda'nın sert smacı çıkmayınca 10 sayıyı ilk gören Telekom oldu (10-7). Pelin'in de skor üretimine katılması KPMG'ye bir kez daha mola dedirtti (11-7). Yeşim takımını maçta tutmaya çalışıyordu ancak Eda'nın arka arkaya iki sayısı Türk Telekom'u madalyanın kıyısına getirdi (14-8).  KPMG ilk maç sayısı şansını Perin'in plasesi ile çevirdi (14-9). Madalya gemisini kıyıdan limana yanaştıran yine Eda oldu ve Türk Telekom setlerde iki kez geri düştüğü maçı çevirmeyi bilerek bronz madalyanın sahibi oldu (15-8).

İstatistik Raporu

Not: Fotoğrafların yüksek çözünürlüklü hallerini almak için sağ tuş yapıp "yeni sekmede aç" seçeneğini tıklamanız gerekmektedir.

3 - 2
1. Set
7
Teknik Mola
12
18
Set Skoru
25
24 dakika
2. Set
12
Teknik Mola
8
25
Set Skoru
21
33 dakika
3. Set
7
Teknik Mola
12
19
Set Skoru
25
23 dakika
4. Set
12
Teknik Mola
11
25
Set Skoru
23
23 dakika
5. Set
8
Saha Değişimi
4
15
Set Skoru
8
15 dakika
1 saat 58 dakika

Diğer Fotoğraflar