Ekol Lojistik 3:0 Eti

Ekol Lojistik 3:0 Eti
05.01.2020

Lige ilke defa merhaba diyen Eti ve geçen yılın finalisti Ekol oyuna dengeli başladı. Ahmet'in smaçlarıyla avantaj yakalamak isteyen Ekol servislerde aynı seviyeyi yakalayamayınca 7-6'da mola istedi. Mola dönüşünde Serkan ortadan smaçla bitirdi. Sayının ardından Eti yükselen sinerjisiyle bir anda seri sayılarla öne geçti ve farkı da 2 sayıya kadar çıkardı. Ekol Ahmet ve Erdal'ın file dibinden aldığı sayılarla yeniden öne geçti. Pozisyonda avantajlı duruma geçen Eti, Eser'in file önündeki etkisiyle oyunda dengeyi sağlasa da Ekol hatasız oynayarak setin sonunu iyi getirdi ve açılış setini hanesine yazdırdı (25-18).

Öndeki uzunlarını iyi kullanan Ekol ikinci sete hızlı bir giriş yaptı (6-0).  Eti Yağmur ve Eser ile sete tutunmaya çalıştı ancak manşet almakta zorlanınca Ekol avantajını sürdürdü (11-5). Ekol'de Ahmet-Emre-Erdal üçlüsünün uyumuna Hamdi ve Serkan da katılınca fark açıldı. Eti bloğu geçmek için tedirgin tercihler yaptı ve istediği sayıları üretemedi. Set 25-13 Ekol üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü seti kaybetmek istemeyen Eti direncini arttırdı ve savunmayı sertleştirdi. Bloklarda dengeyi kuramasa da sert topları karşılamayı başaran Eti skoru dengede tutmayı başardı. Eser'in servisiyle 10-11 öne geçen Eti hız kesmedi ve file önünde de etkisini arttırarak farkı ikiye çıkardı. Arka arkaya verdiği sayılardan sonra çabuk toparlanan Ekol 5-0'lık seriyle öne geçerek avantaj elde etti. Hakan'ın etkili servisleri sonrasında fark beşe çıkınca Eti molaya gitti. Molanın ardından Ekol Lojistik seriyi 9-0'a çıkardı ve skor 19-12 oldu. Farkın açılmasıyla motivasyonu azalan Eti rakibine karşılık veremeyince set ve maç Ekol Lojistik'in oldu (25-15). 

Ligde ilk maçına çıkan Ahmet 16 hücumdan 15 sayı alarak dikkatleri üzerine çekti.

 

İstatistik Raporu

 

3 - 0
1. Set
25
Set Skoru
18
21 dakika
2. Set
25
Set Skoru
13
15 dakika
3. Set
25
Set Skoru
16
17 dakika
53 dakika

Diğer Fotoğraflar