Finansbank Final’de

Finansbank Final’de
15.12.2012

Yarı finalin ikinci karşılaşmasında Efesan Grup ile Finansbank karşı karşıya geldi. Normal süresi 1-1 biten maçta sonucu penaltılar belirledi.

Günün ikinci yarı final müsabakası bu yıl müthiş bir çıkış yapan Efesan Grup ve finallerin ekibi Finansbank'ı karşı karşıya getirdi.

Maçın daha ilk dakikasında rakip kalede sıkça görünen Efesan Grup karşılaşmanın 4. dakikasında Berkan Kaya'nın kale içine sert gönderdiği korner atışına dokunan kaptan Çağatay Çakır Efesan Grup'u 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra skor avantajını ele geçiren Efesan Grup oyunu daha çok sahasında kabul edip kontra ataklarla gol ararken, Finansbank maçtaki ofansif etkinliğini arttırmaya başladı. Finansbank Ahmet Dizman ve Metin Köprülü'nün şutlarıyla gole çok yaklaştı. Bu dakikalarda Efesan Grup'ta görevdeki kişi kaleci Kadir Tokmak'tı. Başarılı kurtarışlarıyla takımının gol yemesini önlerken aynı zamanda savunma direncini de arttırıyordu. İlk yarı 1-0 Efesan Grup'un üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarı Finansbank'ı baskısıyla başladı ancak en etkili ataklarını Metin Köprülü'nün havadan diagonal pasıyla yakaladılar. Bu mükemmel pasa iyi dokunan Necdet Ülker takımını gole çok yaklaştırdı. Maçın 21. dakikasında adeta Efesan Grup ceza alanına yerleşen Finansbank'lı oyuncular üst üste yakaladıkları pozisyonlarda topu bir türlü kaleye göndermeyi başaramadılar. Yakaladığı sayısız gol pozisyonu sonrası rakibinin hızlı hücumlarını kesmek için taktiksel fauller yapan Finansbank'ın birikmiş faulleri son 5 dakikaya girilirken altıya ulaştı. Rakip kalede gol şansı yakalamakta zorlanan Efesan Grup ikinci penaltı noktasından kullandığı 3 atışı da değerlendiremeyince farkı arttırmayı başaramadı. Dakikalar 28'i gösterdiğinde Finansbank Ersin Muhaciroğlu'nun ayağından bulduğu golle maçı beraberliğe taşıdı. Bu dakikadan sonra iki takım da skoru değiştirmeye muvaffak olamayınca karşılaşma penaltılara uzadı.
Penaltı atışlarından sonra maçın kazananı Finansbank oldu (2-4).

 

Diğer Fotoğraflar