IKEA Türkiye - Türkiye Finans

IKEA Türkiye - Türkiye Finans
31.05.2010

Gol düellosu sonunda kazananı penaltı atışları belirledi.

Heyecanlı dolu maçta goller ardı ardına geldi. Üçüncü dakikada Fatih Güler'in kafa vuruşu az farkla auta çıktı. İki dakika sonra kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren M. Faik Yavuz Türkiye Finans'ı 1-0 öne geçirdi. Son dakikada Serhat Halil arka direkte zor pozisyonda topu filelere gönderdi ve skora dengeyi getirdi.

Golcülerin düellosu bitmemişti. Santra yapılır yapılmaz topu kaleye gönderen M. Faik Yavuz yedikleri golün şokunu yaşayan arkadaşlarına bir şok daha yaşattı. Cenk Şakar parmaklarının ucuyla son anda topa dokundu ama bu meşin yuvarlağın filelere gitmesine engel olamadı ve Türkiye Finans devreye 2-1 önde girdi.

İkinci yarının hemen başında ceza sahası sol çaprazından kazanılan serbest vuruşun başına IKEA Türkiye'nin bir başka golcü oyuncusu geçti. Oğuzhan Yıldırım kalecinin uzanamayacağı köşeye mükemmel bir vuruş yaptı ve skor tabelasında tekrar beraberlik oldu (2-2).

Gollerin ardından oyun daha çok orta saha mücadelesi şeklinde geçti.  Karşılık ataklardan başka gol sesi çıkmayınca penaltı atışlarına geçildi.

Dördüncü penaltı atışlarına gelindiğinde her iki takımda birer penaltı kaçırmıştı. Türkiye Finans dördüncü penaltıyı golle sonuçlandırıp  IKEA Türkiye kaçırınca avantaj kırmızı – beyazlılara geçti. Topun başına gelen Selim Ünver son sözü söyledi ve ikinci turun ardında çeyrek finali de penaltılarla geçen Türkiye Finans yarı final biletini aldı.

Çocuğunun acil ameliyatı nedeniyle kadroda yer alamayan Türkiye Finans kalecisi Fahri Bahadır'a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

IKEA Türkiye: Serhat Halil (K), Özgür Üçsu, Halis Özgün, Oğuzhan Yıldırım, Erhan Balota, Cenk Şakar, Hakan Özsüer, Talip Karagöz, Sefa Yılmaz, Metehan Eken, Halil Gülbahar

Türkiye Finans: Fatih Güler (K), Muharrem Sevinç, M. Faik Yavuz, Hakan Saygın, Sezai Şevlük, Onur Uslu, Hacı Tepe, Yusuf Hellaç, Selim Ünver, Enes Gülaydın, Mustafa Eski

IKEA Türkiye
2-2
Türkiye Finans
29 Mayıs Cumartesi  14:30
IY 1-2
   
 
6'
0-1
Mehmet Faik Yavuz (P)
Serhat Halil
1-1
30'
 
30'
1-2
Mehmet Faik Yavuz
Halil Gülbahar - Erhan Özkan
30'
 
Fatih Güler - Evren Demir
Oğuzhan Yıldırım
2-2
32'
 
Metehan Eken - Nuri Emre Özocak
38'
Muharrem Sevinç - Ender Erden
Talip Karagöz - Atilla Singer
43'
 
 
Özgür Üçsu
46'
 
 
50'
Hakan Saygın - Aytaç Dayı
Özgür Üçsu
57''
 
 
60'
Mustafa Eski
Penaltılar
Hakan Özsüzer
X
Kaleci
2-3
Mehmet Faik Yavuz
Sefa Yılmaz
3-3
Dışarı
X
Enes Gülaydın
Oğuzhan Yıldırım
4-4
3-4
Ender Erden
Erhan Balota
X
Dışarı
4-5
Aytaç Dayı
 
 
     4-6   Selim Üvner

*Maçın galerisi için tıklayınız...