Şampiyon NN Hayat ve Emeklilik...

Şampiyon NN Hayat ve Emeklilik...
03.12.2017

Lotto Şirketler Halı Saha Ligi 2 Aralık Cumartesi günü oynanan üçüncülük ve final maçıyla tamamlandı. Final karşılaşmasında rakibi Albaraka Türk’ü 3-2 mağlup eden NN Hayat ve Emeklilik, kupaya uzanan taraf oldu.

Nefesleri kesen muhteşem final maçında Süper Lig hakemlerimizden Erdem Bayık düdük çaldı. İzleyenlerin baştan sona keyif aldığı mücadelede NN Hayat ve Emeklilik, 2-0 geriye düştüğü maçta müthiş bir geri dönüş göstererek 3-2'lik sonuçla şampiyonluğu kazanan takım oldu.

Karşılaşma finale yakışır bir tempoda başladı. Her iki takımın karşılıklı atakları maçın keyifli geçeceğinin habercisi gibiydi. Müsabakada ilk tehlikeli atak Albaraka Türk takımında geldi.  Sol kanatta topla buluşan Hüseyin Karaarslan güzel vurdu kaleci Furkan kurtardı. 8. Dakikada bu kez NN Hayat Emeklilik atağında orta alanın biraz önünden Yıldıray sol ayağıyla sert vurdu kaleci Fatih son anda kornere çeldi.  14. Dakikada Albaraka Türk atağında Hüseyin’in pasında Yalçın Yalazı önüne güzel aldı köşeye sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu (0-1). Bu golden yalnızca bir dakika sonra Albaraka Türk takımının kazandığı köşe vuruşunda topun başına Muhammed Bahadır Ata geçti. Bahadır’ın pasında Levent Gündüz yerden düzgün vurdu top ikinci kez rakip ağlara gitti (0-2). Karşılaşmada ilk yarı Albaraka Türk takımının 2-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İki farklı geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda mücadeleyi bırakmayan NN Hayat Emeklilik oyuncuları, 39. Dakikada geliştirdikleri atakta Doğan Can ile aradıkları golü buldu. Doğan, Yıldırım’dan aldığı topla rakibinden güzel bir hareketle sıyrılıp güzel bir vuruşla ağları havalandırdı (1-2). Bu dakikadan sonra seyirciler her iki takım adına sahada müthiş bir mücadele izledi. Artık herkes maçın bu skorla biteceğini düşünürken, NN Hayat Emeklilik takımında turnuvanın başarılı ismi Yıldırım Uyar sahneye çıktı. Önce 49’da taç atışından ceza alanına gönderilen topu Yıldıray indirdi, Yıldırım göğüsüyle düzeltti düzgün vurdu top ağlara gitti (2-2). Ardından yine 50. Dakikada başrolde yine Uyar kardeşler vardı. Yıldıray sağ kanattan ceza sahasına gönderdi arka direkte Yıldırım topu rakip ağlara gönderdi (3-2).  Bu gol aynı zamanda maçın skorunu belirledi.

Geçen yıl ilk kez katıldığı ve yer aldığı gruptan çıkamayan NN Hayat Emeklilik, bu yıl müthiş bir başarı göstererek şampiyon olmayı başardı. Geçen yıl ilk kez katılan ve şampiyon olan Albaraka Tür’de bu yıl tüm rekorları alt üst ettiği ve harika geçen sezonu gümüş madalya ile tamamlamış oldu. 


Röportajlar ve maçın özet görüntüleri için tıklayınız.


  

Oyuncu Aksiyon Dakika Aksiyon Oyuncu
Yıldırım Uyar Gol 50'    
    49' Giren Oyuncu İsmail Küpeli
    49' Çıkan Oyuncu Muhammed Bahadır Ata
Yıldırım Uyar Sarı Kart 49'    
Yıldırım Uyar Gol 49'    
Doğan Can Gol 39'    
    38' Giren Oyuncu Derviş Uğur Atmaca
    38' Çıkan Oyuncu Ufuk Şengel
Furkan Gencer Giren Oyuncu 30'    
Ömer Çito Çıkan Oyuncu 30'    
İlk Yarı Sonucu: 0 - 2
    19' Gol Levent Gündüz
    14' Gol Yalcın Yalazı

Diğer Fotoğraflar