Şampiyon "Türk Telekom", İkinci "Ekol Lojistik"

Şampiyon "Türk Telekom", İkinci "Ekol Lojistik"
04.02.2019

Türkiye’nin Avrupa’da en çok maç yöneten uluslararası hakemi olan İlhami Şenyurt’un düdük çaldığı, Türk Telekom - Ekol Lojistik arasındaki final mücadelesinde özellikle set sonlarında nefesler kesildi. Serkan Akova’nın yokluğuna rağmen müthiş bir mücadele ortaya koyan Ekol Lojistik karşısında, iyi direnen Türk Telekom momentumu tersine çevirerek setleri almayı başardı ve dördüncü şampiyonluğuna ulaştı.

Ali Bayraktar'ın servisleriyle maça fırtına gibi başlayan Ekol Lojistik 5-0'lık seri yakalayarak rakibine erken bir mola aldırdı. Maçtaki ilk sayısını Barış'ın smacıyla alan Türk Telekom sete ortak olmak istese de Ekol Lojistik benchteki oyuncuların da coşkulu desteğini arkasına alarak farkı açmaya devam etti. Türk Telekom Bora ve Barış'ın smaçlarıyla etkili olmaya çalışsa da savunmada direnç gösteren Ekol Lijistik teknik molaya 12-6 önde girdi. Tribün desteğiyle birlikte konsantrasyonunu iyice arttıran Ekol Lojistik maçı domine eden taraftı ancak Türk Telekom kolay pes etmeyeceğini savunmadaki ekstra mücadelesiyle gösterdi. Tunay Orhan Senin'in oyuna girmesiyle çaprazdan sayılar bulmayı başaran Ekol Lojistik'e Türk Telekom Bora ve Uğur'la cevap vermeye çalıştı. Altı sayılık farkı eriten Türk Telekom 18-18'de dengeyi yakaladı. Set sonuna doğru heyecan tavan yaptı. 21-21'le son dakikalarına girilen sette gösterilen mücadele izleyenlerden alkış aldı. Skor 22-22 iken Türk Telekom'un sayısına itiraz eden Ekol Lojistik challenge sonrasında topun antene çarptığı anlaşılınca 23-22 öne geçti. 24-24'te file teması ile ilgili yeniden challenge isteyen Ekol Lojistik bu sefer istediği sayıyı alamadı. Set sonunda kazanan taraf Türk Telekom oldu (25-27).

İkinci sette Türk Telekom direncini arttırdı. Arka arkaya smaçlarla kupayı kolay bırakmayacağını gösteren lacivert beyazlılar Bora'nın ve Uğur'un etkili oyunuyla sonuca gitmeye çalıştı. Müge'nin savunmadaki başarısına rağmen hücumda topu bir türlü öldüremeyen Ekol Lojistik sayı vermeye devam etti ve teknik molaya Türk Telekom üç farklı önde girdi. Mola dönüşü hücumda etkinliğini arttıran Türk Telekom farkı altıya çıkarsa da Ekol Lojistik kaptan Hakan'ın yerinde yönlendirmeleriyle sete tutunmayı başardı. Sürekli iki tarafa da gidip gelen sette Türk Telekom fark eridiği anda ağırlığını ortaya koydu ve rakibine 14-19'da mola aldırdı. Moladan sonra da ayakta kalan takım Türk Telekom oldu ve maçta skor 2-0'a geldi (16-25). 

Seti kaybettiği anda maçı da kaybedeceğinin farkında olan Ekol Lojistik üçüncü sete motive girdi. Hamdi'nin plaseleri sol dipte etkili olunca fark beş sayıya kadar çıktı ve Türk Telekom antrenörü Levent Yuvacı mola aldı. Molanın ardından vites düşürmeyen Ekol Lojistik teknik molaya da 12-7 önde girdi. Eda'nın oyuna girmesiyle savunmada toparlanan Türk Telekom farkı iki sayıya indirmeyi başarsa da Ekol Lojistik seti almaya kararlıydı. Hakan'ın savunmadaki performansı takıma enerji katarken fark yeniden beşe çıktı. Skor 18-14 iken izleyenler müthiş bir ralliye sahne oldu. Çizgiden son anda çıkarılan toplar, arka alandan çıkan sayılarla Türk Telekom yeniden sete geri döndü. Emre'nın smacı Ekol Lojistik'e avantaj getirdi ve ibre mavi siyahlılara döndü. Maç ve kupa için adeta savaşan Türk Telekom arka arkaya sayılarla skoru eşitlemeyi başardı ve rakibini baskı altına aldı. Ekol Lojistik ikinci molasını aldığında antrenör Görsen Alp oyuncularını "seti alırsak maçı da kazanırız" parolasıyla sahaya gönderdi ancak beklenen olmadı ve Türk Telekom hem seti hem de maçı kazanarak 2018-2019 sezonunda şampiyonluğunu ilan etti (23-25).

İstatistik Raporu

Not: Fotoğrafların yüksek çözünürlüklü hallerini almak için sağ tuş yapıp "yeni sekmede aç" seçeneğini tıklamanız gerekmektedir.

0 - 3
1. Set
12
Teknik Mola
6
25
Set Skoru
27
29 dakika
2. Set
9
Teknik Mola
12
16
Set Skoru
25
26 dakika
3. Set
12
Teknik Mola
7
23
Set Skoru
25
25 dakika
1 saat 20 dakika

Diğer Fotoğraflar