Tekmelik Kuralına Dikkat!

Tekmelik Kuralına Dikkat!
21.10.2022

Şirketler Futbol Ligi ilk haftası öncesi tüm takım oyuncularından kuralları okumasını rica ediyoruz...

Şirketler Futbol Ligi'nde bazen gözden kaçan kurallardan biri olan tekmelik kuralı konusunda katılımcılarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Müsabakalarda tekmelik takmayan oyuncular oynatılmayacak olup istisnai durumlar dışında organizasyon komitesi tekmelik desteği vermeyecektir. Tüm katılımcılar kendi tekmeliklerini yanında bulundurmakla yükümlüdür.

 

Oyuncuların Giysi ve Gereçleri
20. Takımlar kendi yaptıracakları numaralı formalarla mücadele etmek zorundadır (1-99). Oyuncular turnuva boyunca aynı numaralı formayı giymelidir.
21. Müsabakalarda forma renklerinin benzer olması halinde kura ile belirlenen takım SporMax’in sağlayacağı numaralı yeleklerle oynar (iki farklı renk forma yaptırılması tavsiye olunur).
22. Formalarda 12 cm. yüksekliğinde ön numara bulundurmak zorunludur (göğüs hizasında).
23. Takımların her maç için iki farklı renk tozluk bulundurması zorunludur.
24. Müsabakalarda tüm oyuncular tekmelik takmak zorundadır (kaleci dahil).
25. Maç oynanırken ısınmak isteyen yedek oyuncular mutlaka yelek veya eşofman üstü giymeli ve kendileri için belirlenen bölgede ısınmalıdır. Aynı anda bir takımdan en fazla 5 (beş) oyuncu ısınabilir.
26. Oyuncular plastik tabanlı suni çim kramponu veya halı saha ayakkabısı ile mücadele edecektir. Metal tabanlı krampon giyilmesine ise müsaade edilmeyecektir.
27. Yaralanmalara neden olabilecek saat, yüzük, kolye, bileklik ve gözlük dahil tüm takılar yasaktır (profesyonel sporcu gözlüğü hariç).
28. Müsabakalar SporMax tarafından sağlanan toplarla oynanacaktır.

Lig Kuralları için tıklayınız.