Kupa Göklerde, Şampiyon "THY"

Kupa Göklerde, Şampiyon "THY"
06.03.2022

13. Sezonun kapanışı, kupanın sahibini bulacağı final müsabakasında Anadolu Hayat Emeklilik ve Türk Hava Yolları takımları karşı karşıya geldiler. Uluslararası hakemimiz Seçkin Yener’in düdüğüyle birlikte coşkusunu oyununa yansıtan Türk Hava Yolları, son şampiyon kadrodan kurulu Anadolu Hayat Emeklilik’e set vermedi. Son düdüklü birlikte Türk Hava Yolları ekibi sevinçten havaya uçtu...

Karşılıklı sayılarla başlayan final mücadelesi ilk dakikalarda keyifli bir oyun olacağı izlenimi verdi. İki iyi takımın karşılaşmasında Soner'in önderliğinde Tolga ile sayılar bulan THY'ye karşı Anadolu Hayat, Hüseyin ile köşeden cevap verdi. 15-18'de Anadolu Hayat molası geldi. Anadolu Hayat'ın 17. sayısı uzun bir ralliye sahne oldu ve izleyenlerden alkış aldı. Setin son sayılarını daha dikkatli oynayan THY başlangıç setinin kazananı oldu (18-25).

İkinci set de dengeli başladı. Savunmada açık vermek istemeyen iki takım manşette başarılı işlere imza attı. Alperen ile köşeden hücum aksiyonları alan THY, dengeyi lehine bozmaya başardı ve rakibine mola aldırdı (7-9). Skor avantajını aldıktan sonra korumayı başaran THY, Tolga ile sayılar bulmaya devam etti. Emrah Ağca'nın ortadan hücumları Anadolu Hayat'a hayat verirken Nusret ve Kerem'in sayılarıyla mavi beyazlılar yeniden molaya gitti (16-20). Mola sonrası hücum ritmini bozmayan THY maçta skoru 0-2'ye taşıdı (19-25). 

THY üçüncü sete adeta fırtına gibi başladı. Nusret'in plasesi, Alperen'in smacı rakip alanda sayıya dönüştü. Rakibinin hızını kesmek isteyen Anadolu Hayat, savunmada direncini arttırdı. Bloklarda başarı sağlayan mavi beyazlılar skora 7-7'de denge getirdi. Soner'in servisteki başarısı THY'ye sayı Anadolu Hayat'a mola getirdi (9-13). Çağrı'nın savunmadaki çabası THY'nin enerjisine enerji kattı ve fark açılmaya başladı. 11-18'de Anadolu Hayat'ın ikinci molası geldi. Mola sonrası Hüseyin'in köşeden getirdiği sayılarla oyuna dönmek isteyen Anadolu Hayat basit hatalara engel olamadı ve THY set sonunu hatasız geçerek kupanın sahibi oldu (18-25).

0 - 3
1. Set
18
Set Skoru
25
23 dakika
2. Set
19
Set Skoru
25
25 dakika
3. Set
18
Set Skoru
25
25 dakika
1 saat 13 dakika

Diğer Fotoğraflar