3. Kez Çeyrek Finalde

3. Kez Çeyrek Finalde
22.01.2013

Lige son üç sezondur katılan Doğuş Otomotiv yine çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi. Gruplarda son maçını kazanarak ikinci tura yükselen ve lige renk katan Denizbank turnuvaya veda etti.


Maça tutuk başlayan Denizbank karşısında üst üste sayılar bulan Doğuş Otomotiv farkı açtı (16-6). Özellikle son bölümlerde bloklarda yapılan file hataları Denizbank'ı olumsuz etkiledi. Doğuş Otomotiv seti 25-13 kazandı.

İkinci sette Denizbank daha toparlanmış görünüyordu ancak file üzerinde Doğuş Otomotiv smaçörleri Tanıl ve Yavuz'u durduramadı (16-11). İlerleyen bölümlerde Didem'in akıl dolu plasesiyle fark üçe kadar düştü (21-18). Ancak seti bırakmayan Doğuş Otomotiv 2-0 öne geçti (25-20). 

Üçüncü setin başında da fark Doğuş Otomotiv adına açıldı. Toparlanan Denizbank Serdar'ın ve ortadan Bora'nın ve hücumlarıyla farkı kapatmaya çalıştı. Ancak bu setin kazanılması için yeterli olmadı. Doğuş Otomotiv seti 25-18 maçı da 3-0 kazanarak üçüncü kez çeyrek finale çıkmayı başardı. Lige ilk defa katılan ve fair oyunuyla renk katan Denizbank takımı ilk yılında turnuvaya ikinci turda veda etti.