5 Setlik Maçın Kazananı Türk Telekom

5 Setlik Maçın Kazananı Türk Telekom
23.12.2023

İki tecrübeli ekibinin yolları çeyrek finalde kesişti. Türkiye İş Bankası 2-0 öne geçti. Türk Telekom pes etmedi. Final tadındaki maçın kazananını final seti belirledi. Türk Telekom zorlu maçtan yarı final biletiyle çıktı.

Karşılaşmanın ilk bölümü karşılıklı sayılarla geçildi. Türk Telekom'un 8-10 ile iki sayı öne geçmesinin ardından Türkiye İş Bankası iyi bir reaksiyon vererek 4-0'lık seri ilk skoru 12-10 yaptı. Türk Telekom maçtaki ilk molasını aldı. Türk Telekom'un oyuna denge getirme çabalarına İş Bankası Gülce'nin ve kaptan Gülsün'ün etkili servisleri ile karşılık verdi (19-15). İş Bankası'nın güzel oyunuyla birlikte farkı açmasına engel olamayan Türk Telekom ikinci molasını istedi. Çok güzel bir rallinin ardından sayıyı alan taraf Merve'nin akıl dolu plasesiyle Türk Telekom oldu (22-18). Türk Telekom'un farkı yavaş yavaş eritmeye başlamasının ardından set sonunda hata yapmak istemeyen Türkiye İş Bankası ilk molasını istedi (22-19). İki takımın da yüksek efor sarf ettiği dakikalarda Türkiye İş Bankası Gülce'nin dört numaradan smacıyla skoru 24-20 yaptı. Önce bireysel hatadan gelen sayıya sonrasında da Özge'nin smacını durduramayan Türkiye İş Bankası ikinci molasını aldı (24-22). Mola dönüşünde Türkiye İş Bankası istediği set sayısına ulaştı (25-22). 

Türk Telekom ikinci sete yüksek konsantrasyon ile başladı (2-7). Türk Telekom'un hızlı başlangıcına karşılık vermekte zorlanan İş Bankası ilk molasını aldı. İş Bankası'nın farkı eritmeye başladığı gören Türk Telekom ilk molasını aldı (9-10). Mola dönüşünde sayıyı bulan İş Bankası sette durumu ilk kez eşitledi (10-10). Blok sonrası topu doğru noktaya gönderen kaptan Gülsün takımının ilk kez öne geçmesini sağladı (13-12). Karşılıklı 2-0'lık serilerle sahne olan dakikalarda skor tabelası Türkiye İş Bankası lehine 17-16'yı gösterdi. Heyecanın ve kalitenin en üst seviyede olduğu ralliden sayı çıkaran taraf Gülce'nin ortadan hücumuyla Türkiye İş Bankası oldu (20-20). Setin sonlarına yaklaşırken sakinliğini korumasını bilen Türkiye İş Bankası, Türk Telekom'un ikinci molasına 22-21 önde girdi. Set sonunda savunma performansını da arttıran Türkiye İş Bankası sonuca gitti ve maçı 2-0'a getirdi (25-23). 

Özge'nin etkili servisleri ve bulduğu üç tane ace sayısı ile Türk Telekom üçüncü sete de hızlı başladı (1-6). Oyuna giremeyen Türkiye İş Bankası ilk mola hakkını erken kullandı. İlk iki sette sonuca ulaşamayan Türk Telekom bu sette hızını arttırdı (3-11). Türkiye İş Bankası ikinci molasını da istedi. Merve'nin servise geçmesinin ardından ritmini daha da arttıran Türk Telekom set sonuna 10-22 önde girdi. Son dakikalarda hata yapmayan Türk Telekom maç daha bitmedi dedi (14-25). 

Türkiye İş Bankası dördüncü setin başında 2-0'lık seri buldu. Türk Telekom'dan karşılık gecikmedi ve öne geçti (2-5). Türk Telekom'un etkili oyununa karşılık vermekte zorlanan Türkiye İş Bankası ilk molasını aldı (3-7). Moladan çok iyi dönen Türkiye İş Bankası arka arkaya bulduğu sayılarla durumu 6-7'ye getirdi.  Türkiye İş Bankası'nın dengeyi bulmasına izin vermeyen Türk Telekom doğru oyunuyla 0-5'lik seri yakaladı (6-12). Türk Telekom'un Eda ve Özge üzerinde bulduğu sayıları engelleyemeyen Türkiye İş Bankası ikinci molasını aldı (8-14). Türkiye İş Bankası aradığı çözümü molada buldu ve mola dönüşü 4-0'lık seri yakaladı (12-14). İş Bankası'nın ivme yakalamasına izin vermek istemeyen Türk Telekom ilk molasını istedi. Mola işe yaradı ve Türk Telekom tersine esen rüzgarı kendi arkasına aldı (14-22). 2-0 öne geçtiği maçta bir sürprizle karşılaşmak istemeyen Türkiye İş Bankası yeniden gaza bastı ve farkı 4'e kadar indirdi (18-22). Türk Telekom da mola haklarını tamamladı. Mola dönüşünde yarıda kalan işi tamamlayan Türk Telekom maçı tie break setine taşıdı (18-25). 

Mükemmel geri dönüşün ardından son sete yüksek moral seviyesiyle başlayan Türk Telekom ilk sayının sahibi oldu. Heyecanın ve rekabet seviyesinin bir an olsun eksilmediği maçta karar seti de kıran kırana başladı. Gülce'nin ace sayısı ile Türkiye İş Bankası 4-2 öne geçti. Türk Telekom ilk molasını istedi. Mola dönüşü nefes kesen rallilere sahne oldu. Savunmadaki tüm çabasına rağmen Türkiye İş Bankası Eda'nın ortadan smacını engelleyemedi (6-4). Seyircilere muhteşem savunma ve hücum performansları izleten iki takım da sahaya her şeyini verdi. Türk Telekom'un skoru eşitlemesinin ardından Türkiye İş Bankası ilk molasını aldı (6-6). Mola dönüşünde istediği sayıları alan Türk Telekom saha değişimine 6-8 önde gitti. Rakibine yaklaşma çabaları sonuç vermeyen Türkiye İş Bankası ikinci molasını aldı (7-10). Mola dönüşünde Türk Telekom hata yapmadı. Muhteşem anlara tanıklık ettiğimiz maça noktayı koyan isim 4 numaradan yaptığı smaç ile Aslıhan oldu (10-15). 

Eda 22 sayıyla oynarken sakatlığına rağmen pes etmeyen Şeyma 13 sayı üretti. Performansını arttıran Pelin 19 sayıyla İş Bankası'nın dikkat çeken ismi oldu. 

İstatistik

 

 

Diğer Fotoğraflar