A Grubu’nda Sıralama Son Hafta Belli Olacak

A Grubu’nda Sıralama Son Hafta Belli Olacak
25.11.2013

Gruptaki öyle bir mücadele var ki maçları kimin kazanacağını tahmin etmek çok zor. Her sette takımlar faklı bir görüntü çiziyor. Turkcell - Unilever maçında iki puan Turkcell in 1 puan ise Unilever in oldu. TAV yine çok iyi hücum yaptı ancak savunmada aynı başarıyı gösteremeyince Arçelik karşısında puansız ayrıldı.


Unilever - Turkcell
Her maçta olduğu gibi mücadelesi ve hırsıyla izleyenlere keyif veren bir oyun sergileyen Unilever ikinci maçında üç puanla tanışmak için sahaya çıktı. Turkcell ise gözünü diktiği grup liderliği yolunda bu maçı kazanmak zorundaydı. Bir Unilever bir Turkcell öne geçerken son sözü Turkcell söyledi.

İki takımda maça iyi başladı. Üstünlük sürekli el değiştirirken 22-22'de Özgür'ün blok sayısı Unilever'i öne geçirdi. İki sayı daha kazanan Unilever ilk seti 25-22 aldı.

İkinci sette farklı bir görüntü oluştu. Turkcell oynadı, Unilever seytretti. Hüseyin'in 4 numaradan smaçları ve Osman'ın servisleriyle ön plana çıktığı seti Turkcell 25-11 kazandı.

Üçüncü sette Unilever geri döndü. Setin sonlarına kadar nefesleri kesen bir mücadele oldu. Erhan takımını müthiş yönlendirirken Murat'ın servisleri setin kazanılmasında önemli rol oynadı. Unilever 25-23'lük skorla yeniden öne geçti.

Takımlar dördüncü sette yer değiştirdi. Kazanan yine değişti. Turkcell maçta durumu eşitledi (25-19)

Final setine iyi başlayan taraf Turkcell oldu. Unilever toparlanmaya çalıştı ancak Hüseyin'den gelen 15. sayıyla kazanan Turkcell oldu.

 

TAV Havalimanları - Arçelik

Etkili hücumlarla sete giren TAV, Arçelik bloklarını geçmeyi başardı. İkinci teknik molada fark 10 sayı olmuştu. Arçelik aldığı molaların ardından farkı kapattı (24-24). Ancak önce maçın yıldızlarından Hasancan ardından Sinan'ın smaç sayıları seti TAV'a getirdi.

Arçelik ilk sette yapamadığını ikinci sette başardı ve uzunlarını iyi kullanarak Hasancan karşısında zorlansa da bloklarla rakibini durdurmayı başardı. Taner'in sert smaç sayısıyla set 25-21 Arçelik'in oldu.

Üçüncü sette TAV oyundan düştü. Hücumdaki etkinliğini savunmasına yansıtamayınca Arçelik üst üste sayılar buldu. Arçelik seti farklı kazandı (25-9).

Dördüncü sette Arçelik durumu 16-10 yaptı. TAV farkı 3 sayıya kadar düşürdü. Taner'in harika plase sayısıyla durum 24-20 oldu. Arçelik seti 25-20 maçı da geriden gelerek 3-1 kazandı.