A Grubu’nda Tüm Sıralama Değişti

A Grubu’nda Tüm Sıralama Değişti
02.12.2013

Zorlu maçta Arçelik i 3-2 yenen Turkcell grubu lider tamamlamadı. Arçelik bu sonuçla ikinci oldu. Üçüncü takımı belirleyecek müsabakada ise Unilever puan avantajını koruyamadı. TAV sahadan 3-0 galip ayrılarak üçüncü sıraya yerleşti.


TAV Havalimanları - Unilever
Unilever puan avantajıyla sahaya çıktı. Alacağı 3-2'lik mağlubiyet bile sıralamada yerini koruyabilirdi. Ancak TAV en iyi oyunlarından birini ortaya koydu ve Hasancan'ın da müthiş performansıyla set vermeden maçı kazandı. Unilever'de ise Özgür günündeydi ancak çabası maçı kazanmaya yetmedi.

Maç karşılıklı sayılarla başladı. TAV teknik molalara Furkan ve Hasancan'ın sayılarıyla önde girdi. Çekişme uzun süre devam etti (24-24). Murat İpek'in blok auttan kazandırdığı sayıyla TAV bir kez daha öne geçti. Ardından Unilever kaptanı Murat zor bir topu çevirdi ancak top anten dışından gidince TAV ilk seti 26-24 kazandı.

İkinci sette de TAV hücumları iyi değerlendirdi. Unilever ise alışılmış iyi savunma yapan görüntüsünden uzaktı. Fark giderek açıldı. Seti 25-14 kazanan TAV üçüncülük için avantaj yakaladı.

Üçüncü sette TAV molaya 8-4 önde girdi. Farkı kapatan Unilever Özgür'ün smaç sayısıyla 16-15 öne geçti. Hasancan ve Sinan'la sayılar bulan TAV skoru lehine çevirmeyi başardı. Mustafa'nın servis sayısı sonrası bir sayı daha kazanan TAV seti 25-18 maçı da 3-0 kazandı. Bu sonuçla TAV grubu üçüncü sırada tamamladı.





Turkcell - Arçelik
Grup liderliğini belli edecek maçın çekişmeli geçeceği tahmin ediliyordu. İki eski şampiyon kendilerine yakışır bir mücadele ortaya koydu.

Sezgin'in ortadan hücumuyla hem maçın hem de setin ilk teknik molasına Arçelik 8-5 önde girdi. Gökçe'nin servis sayısı geldiğinde fark sekiz olmuştu (16-8). Savunmada daha iyi olan Arçelik ilk seti 25-19 kazandı.

İkinci sette de teknik mola Arçelik üstünlüğüyle geçildi. Beraberliğin ardından sayıyı kazanan Turkcell (13-12) maçta ilk defa öne geçti. Teknik molada fark üçtü. Turkcell'de Taner ve Osman kısa ve kurşun paslarda çok iyi anlaşıyordu. Turkcell farkı korudu. İsmail'in auta giden hücumu sonrasında Turkcell seti seti 25-22 kazanarak durumu 1-1 yaptı.

Üçüncü sete Arçelik iyi başladı ve 5-0 öne geçti. Özgür'ün (Turkcell) servis sayısı geldiğinde durum 10-10 oldu. Bir Turkcell bir Arçelik öne geçerken son beraberlik 21-21'de yaşandı. Turkcell öne öne geçti ve farkı açtı. Hüseyin'in sayısı setin son sayısı oldu (25-21). 

Dördüncü sette smaçörlerini istediği gibi kullanan, Taner, Özgür, İsmail ve Gökçe'yle iyi hücum Arçelik seti 25-18 kazanarak maçta durumu 2-2'ye getirdi.

Final setini kazanmak için iki takım da elinden geleni yaptı. Yaşanan uzun beraberlik serisinin ardından öne geçen Turkcell seti 15-11 kazanarak grupta Arçelik'le puanını eşitledi. Galibiyet sayısıyla bir fazla olan Turkcell liderliğe yükseldi.