Arçelik Set Vermeden Turu Geçti

Arçelik Set Vermeden Turu Geçti
23.12.2023

Çeyrek final heyecanı yaşayan QNB Finansbank maça da iyi başladı ancak sonra oyundan düştü. Arçelik etkili oyunuyla set vermeden yarı final biletini aldı.

Müsabakanın ilk bölümleri 8-8 eşitlikte geçildi. İki takımın da etkili hücum ettiği bölümde vitesi arttıran taraf Arçelik oldu ve skor 13-10'a geldi. Dengeyi yeniden sağlamak için QNB Finansbank ilk molasını aldı. Yavaş yavaş daha da maça ısınan Arçelik oyundaki efektifliğini arttırdı ve skoru 21-10'a taşıdı. Mola sonrasında QNB Finansbank adeta durdu. Tek sayı veren Arçelik ilk seti kazandı (25-11). 

Arçelik, ikinci sette de kaldığı yerden devam etti. Tuğba'nın hem savunmada hem de hücumda verdiği katkı sayesinde Arçelik 6-0'lık seri ile başladı. Oyuna giremeyen QNB Finansbank antrenörü Selami Gültekin duruma seyirci kalmadı ve ilk molasını istedi. Mola dönüşünde QNB üzerindeki ölü toprağını attı ve skora olmasa bile oyuna denge getirdi (10-4). Fatma ve Senem üzerinden sayılar bulmaya devam eden Arçelik skoru 17-10'a taşıdı. Setin sonlarına girerken seti kolay bırakmak istemediğini gösteren QNB Finansbank Naz'ın bulduğu sayı ile durumu 22-17 yaptı. Tuğba seti açtığı gibi kapattı ve maç 2-0 oldu (25-17). 

Yarı finalin kapısına gelmişken mücadelesini sonuna kadar göstermek isteyen QNB Finansbank üçüncü sete 0-4'lük seri ile başladı. Setin ilk molası Arçelikten geldi. Moladan daha odaklanmış şekilde dönen Arçelik oyuna tutundu ve Tuğba'nın avantajı iyi değerlendirmesiyle farkı ikiye kadar indirdi (8-10). Uzun bir süre QNB Finansbank'ı kovalayan Arçelik en sonunda rakibine yetişti ve öne geçti (14-13). Kaçışını başarılı bir şekilde sürdüremeyen QNB Finansbank ilk molasını aldı (15-13). Rüzgarı bir kere arkasına alan Arçelik serisini devam ettirerek kısa sürede skoru 19-13'e getirdi. QNB Finansbank ikinci molasını da isetedi. Mola sonrasında Arçelik hata yapmadı ve bir üst tura set vermeden çıktı (25-19). 

İstatistik

 

Diğer Fotoğraflar