Avea Emin Adımlarla

Avea Emin Adımlarla
28.01.2013

Şuana kadar tüm maçlarını kazanan Avea, Doğuş Otomotiv e de geçit vermedi. Başarılı ekip 3-0 lık skorla yarı finale yükseldi.


İlk teknik molaya kadar yaşanan altı beraberlik sonunda Avea durumu 8-6 yaptı. Moladan sonra Doğuş Otomotiv'de inanılmaz bir düşüş yaşandı. Uğur ve Tolga bloklarda başarılı olurken Doğuş Otomotiv Kerem'i durdurmakta zorlandı (16-9). Bora'nın blok sayısıyla toparlanmaya başlayan Doğuş Otomotiv farkı beş sayıya kadar düşürdü (22-17). Skor 24-19'ken gelen Avea molasının ardından Kerem seti bitirdi (1-0).


İkinci set Kerem'in üst üste smaç sayılarıyla başladı. Doğuş Otomotiv savunmada zorlanınca yine beklenmedik bir fark oluştu (16-7). İkinci moladan sonra ilk sette olduğu gibi Doğuş Otomotiv toparlanmaya başlayınca Avea molası geldi (19-16). Berke'nin etkili servisleri sonunda Doğuş Otomotiv farkı ikiye düşürdü (23-21). Kaçan servisin ardından Uğur'un blok sayısı set sonucunu belirledi (25-21).

İki defa geç toparlanarak seti kazanma şansını zora sokan ve setleri kaybeden Doğuş Otomotiv üçüncü sete hızlı başladı (4-1). Teknik mola 8-6 Doğuş Otomotiv üstünlüğüyle geçildi. Karşılıklı etkili atakların ardından yapılan basit hatalarla skor uzun süre bir farklı devam etti. Uzun süren rally sonunda Avea rakibini yakaladı (14-14), ardından molaya önde girdi (16-14). Tanıl her zamanki gibi atılan iyi pasları etkili kullanıyordu. Avea'da ise Kerem karşılık verince heyecanlı bir mücadele oluyordu. (23-23). Günün yıldızı Kerem'in sert smaç sayısından sonra Avea maç için servis attı. Yavuz'a verilen taşıma kararı sonunda set ve maç Avea'nın oldu.

2010 sezonundan buyana mücadele ettiği ligde herrkesin beğenisini kazanan ve ligin en değerli smaçörlerinden ve fair oyuncularından birini kadrosunda barındıran Doğuş Otomotiv üçüncü kez çeyrek finalde havlu attı. Bu senenin flash takımların olan Avea ise final mücadelesi verecek.