Avea Geçit Vermedi / Tüpraş İkincilik İçin İnat Etti

Avea Geçit Vermedi / Tüpraş İkincilik İçin İnat Etti
07.01.2013

D Grubu nda liderliği garantileyen Avea, Toyota engelini de kayıpsız geçerek gruptan namağlup olarak lider çıktı. İkincilik için çekişen Turkcell ve Tüpraş ın karşı karşıya geldiği maçta sahadan 3-1 galip ayrılan Tüpraş oldu.


Lige flash bir şekilde Turkcell galibiyetiyle başlayan Avea, ardından Tüpraş'ı da yenerek zirveye yerleşmişti. Son maçında Toyota karşısında da kaybetmeyen başarılı ekip grubunu lider tamamladı. Toyota servisiyle başlayan maçta ilk seti 25-18 Avea kazandı. Mete'nin müthiş performansına Alican'ında etkili oyunu eklenince Toyota durumu 1-1 yaptı (25-23). Üçüncü sette çekişmeli geçti. Karşılıklı sayılar son bölümde heyecanı iyice yükseltirken Avea (28-26) seti kazanmayı başardı. Dördüncü sette de üstün bir oyun oynayan Avea sahadan 3-1'lik skorla galip ayrıldı. Avea özellikle Uğur'un ortadan hücumlarıyla etkili oldu.

Grubun merakla beklenen maçı Turkcell ve Tüpraş arasında oynandı. İki tecrübeli ekip ikinci sırayı alarak bir üst tura daha avantajlı şekilde çıkmak istiyordu. Maçta uzun süren rallyler kaliteyi iyice arttırdı. İlk set 25-23 Turkcell üstünlüğüyle geçilirken Tüpraş zorlu geçen ikinci set sonunda beraberliği sağladı (28-26). Üçüncü seti 25-21 kazanarak avantajı yakalayan Tüpraş maçı uzatmaya götürmedi ve dördüncü seti de ( 25-15) kazanarak ikinciliğe yerleşti. Sahanın her bölgesinde etkili oynayan Murat, günündeyken takımına çok önemli avantaj sağlayan M.Ali, ortadan geçit vermeyen Yüksel ve paslarıyla oyunu yönlendiren Sena galibiyetin mimarları oldular.


Toyota - Avea





Turkcell - Tüpraş