Avea Kupaya, Doğuş Otomotiv Madalyaya Uzandı

Avea Kupaya, Doğuş Otomotiv Madalyaya Uzandı
23.12.2013

Fonex Şirketler Voleybol Ligi nin final maçında izleyenler hop oturup hop kalktı. Doğuş Otomotiv tutuk başlayınca Avea rahat bir oyunla 2-0 öne geçti. ancak Doğuş Otomotiv maçı bırakmadı ve durumu 2-1 yaptı. Dördüncü sete yürek dayanmadı. Avea durumu 3-1 yaparak üst üste ikinci kez şampiyon olan ilk takım oldu. Müthiş bir sezon geçiren Doğuş Otomotiv gümüş madalyayla ayrıldı.


Müsabakanın baş hakemliğini uluslararası hakemimiz Ebru Ayata yaptı. 

Maça tutuk başlayan Doğuş Otomotiv karşısında özellikle ilk teknik moladan sonra üst üste sayılar kazanan Avea giderek farkı açtı. Kaptan Kerem'e defans yapmakta zorlanan Doğuş Otomotiv seti 25-14 kaybetti.

İkinci setin başında Doğuş Otomotiv 3-0 öne geçti. Avea Uğur'un blok sayısıyla skoru lehine çevirdi (4-3). Gürkan ve Uğur'un ikili blokları, Bora'nın akıllı hücumlarıyla fark yine açılmaya başladı (20-8). Tolga'nın kısa pasa yaptığı smaç sayıyla Avea ikinci seti 25-12 kazandı.

Üçüncü sette Doğuş Otomotiv kendine geldi. Adeta maç yeniden başladı. Teknik mola 8-2 Doğuş Otomotiv üstünlüğüyle geçildi. Bu sefer Avea savunması paylaşımda hata yapıyor ve Tanıl'a defans yapmakta zorlanıyordu. İlerleyen bölümlerde Avea da toparlandı ve oyuna ortak oldu (13-13). Uğur'un servisi filede kalınca Doğuş Otomotiv ikinci teknik molaya iki farkla önde girdi. Karşılıklı sayılarla oyun devam ederken Kerem ve Tanıl bloklarıyla takımlarını ayakta tutmaya çalıştı. Emrah'ın sert smacı Kerem'in bloğundan auta gidince Doğuş Otomotiv durumu 24-22 yaptı. Erkan ve Çağlar'dan gelen ikili blok sayısı seti Doğuş Otomotiv'e getirdi.

Dördüncü sette Avea Bora'nın plasesiyle teknik molaya 8-6 önde girdi. Doğuş Otomotiv 14-13'de ilk defa öne geçti. Oyunun son anlarına kadar üstünlük sürekli el değiştirdi. Skor 24-24 oldu ve sahneye sezonun yıldız ismi Kerem çıktı. Önce dörtten sonra ikiden iki müthiş smaçla maçı bitiren isim oldu.

Avea bu sonuçla erkekler (karma) kategorisinde üstü üste şampiyon olan ilk takım oldu. Doğuş Otomotiv ise ilk defa ilk dörde kaldı ve madalya aldı.



Maçın özet görüntüleri hazırlanmaktadır