B Grubu’da Zirve Değişmedi, TAV-Denizbank Maçı Nefes Kesti

B Grubu’da Zirve Değişmedi, TAV-Denizbank Maçı Nefes Kesti
07.01.2013

Geçen senenin yarı finalinde karşı karşıya gelen Arçelik ve Ravago bu sefer grup liderliği için mücadele etti. Arçelik yine aynı skorla (3-1) rakibini yenerek liderlik koltuğunu bırakmadı. Ravago ikinci sırada kalırken grubun diğer maçı nefesleri kesti. TAV iyi oyununu galibiyetle taçlandırmak istiyordu. Ancak geriden gelen Denizbank buna izin vermedi ve 3-2 lik skorla sahadan galip ayrıldı.


Maça iyi başlayan Ravago Group ilk sette müthiş oynadı. Hem defasta hem de hücum da etkili olan ekip 1-0 öne geçti (25-22). İkinci sette ise Arçelik fırtınası esti. İlk setten çok uzakta görünen Ravago sete tutunamadı. Arçelik 25-13'lük skorla dengeyi buldu. İlk setin ardından adeta duran ve maçın belli anlarında oyundan düşen Ravago istediği hücum organizasyonlarını yapamazken bir türlü toparlanamadı. 25-17 ve 25-16'lık set skorları Arçelik'e grup liderliğini getirdi. 

TAV Havalimanları - Denizbank maçı ise oldukça yüksek tempoda geçti. Denizbank ilk seti 25-17 kazandı. TAV ikinci seti 25-20 kazanarak eşitliği sağladı. Üçüncü sette sahanın hakimi olan ve organize hücumlarla sayılar bulan TAV 2-1 öne geçen taraf oldu (25-13). Dördüncü sette bu defa Denizbank daha konsantre olan taraftı. İyi savunma TAV'ın hücumlarını auta zorladı. Seti 25-12 kazanan Denizbank eşitliği sağladı. Maçı final setine taşıyan Denizbank moral ve motivasyonunu yükseltmişti. Bu, kritik toplarda maçı getiren faktör oldu ve Denizbank galibiyetle üçüncü sırayı aldı.


Arçelik - Ravago Group




TAV Havalimanları - Denizbank