B Grubu’nda Çeyrek Finale Çıkan Takımlar Belli Oldu

B Grubu’nda Çeyrek Finale Çıkan Takımlar Belli Oldu
02.12.2013

Geçen hafta DHL galibiyetiyle gruptan çıkma yolunda önemli puan kazanan Eczacıbaşı E-Kart Vodafone karşısında zorlandı. Kırmızı sahadan 3-0 galip ayrılarak üçüncü sıradaki yerini korudu. DHL ise son maçında ligin zorlu takımlarından Doğuş Otomotiv ile karşılaştı.


Vodafone - Eczacıbaşı E-Kart
Grup üçüncülüğü mücadelesinde deneyimli ekip Vodafone sahadan 3-0 galip ayrıldı. 

İlk sette Vodafone molaya 8-3 önde girdi. Eczacıbaşı E-Kart hücumları filede kalınca fark açıldı. Seti Vodafone 25-16 kazandı.

İkinci sette Vodafone Cihan ve İlker ile bloklarda başarılı olurken Özgür, Gökhan ve ortada Kübra file üzerinde de etkili oldu. Seti 25-15 kazanan Vodafone 2-0 öne geçti.

Üçüncü sette Eczacıbaşı E-Kart Nuri'nin smaç sayısıyla teknik molaya 8-7 önde girdi. İkinci teknik molaya kadar skorda üstünlük el değiştirdi. Molaya bir farkla önde giren Vodafone ardından farkı açtı. Seti 25-17 maçı da 3-0 kazandı.

Bu sonuçla Vodafone grubu üçüncü sırada tamamladı. 



Doğuş Otomotiv - DHL
Grubun son maçında kazanmaktan başka şansı bulunmayan DHL ligin güçlü ekibi Doğuş Otomotiv'le karşılaştı.

Maça Doğuş Otomotiv iyi başlarken DHL tam aksine konsantre olamadı. İlk set 25-6 bitti. İkinci sette DHL toparlandı. İlter'in yerinde paslarını değerlendiren Tolga ve Cengiz oyunu tuttu. İlk teknik molaya kadar beraberlik yaşandı. Mola sonrası Tanıl ve Emrah'ın yanı sıra Burak'la üst üste sayılar bulan Doğuş Otomotiv farkı açtı. Seti 25-16 kazanan Doğuş Otomotiv durumu 2-0 yaptı.

Üçüncü sette de Doğuş Otomotiv üstünlüğü vardı. Seti 25-13 maçı da 3-0 kazanan Doğuş Otomotiv grubu ikinci sırada tamamlarken ilk senesinde eksik kadrosuna rağmen elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan DHL turnuvaya veda etti.


Maçın özet görüntüleri hazırlanmaktadır.