Bir kez Daha Şampiyon "KPMG"

Bir kez Daha Şampiyon "KPMG"
11.01.2024

İki şampiyon apoletli takımın mücadelesine ilgi büyüktü. Üst düzey yöneticilerin de katılımıyla final şöleni oldukça renklendi. KPMG set vermeden kupaya uzanırken üst üste ikinci şampiyonluğunu kazandı.

1000 aşkın kişinin izlediği ve nefeslerin tutulduğu müsabakaya Uluslararası Hakemimiz Erdal Akıncı'nın düdüğüyle KPMG başladı. Maçın ilk dakikalarına iyi başlayan taraf KPMG oldu ve Hülya'nın ortadan hücumuyla skoru 4-1'e getirdi. KPMG'nin rüzgarı arkasına almasına engel olmak isteyen Arçelik antrenörü Çağatay Rıfat Kale table 6-1'i gösteriyorken ilk molasını istedi. Mola dönüşünde maça tutunan Arçelik, Senem'in iki numaradan yaptığı güzel hücumla durumu 6-3 yaptı. Voleybolseverler için çok keyifli anlara sahne olan ralli iki takımın da kalitesini ortaya koydu (8-4). Arçelik'in yüreğini ortaya koyarak yaptığı savunmayı sert smaçlarıyla aşmayı başaran KPMG skoru 13-5'e getirdi. Başarılı savunma performansını skora çeviremeyen Arçelik ikinci molasını istedi (15-5). Yakaladığı farkla moral üstünlüğünü ele geçiren KPMG hücum çeşitliliğinden de faydalanarak sonuca gitmesini bildi (21-7). Arçelik ilk sette oldukça çok heyecanlı göründü ve hücumda çok fazla basit hata yaptı. KPMG bu fırsatı iyi kullanarak ilk seti farklı kazandı (25-9). 

İkinci sete Arçelik de kendi oyunuyla başlayınca karşılıklı sayılar oldu (2-2). Konsantrasyon seviyelerinin en üste çıktığı dakikalarda iki takımın da hem hücumu hem savunmayı iyi yapması seyir zevki yüksek rallilere yol açtı. KPMG farkı iki sayıya çıkarmasından sonra Arçelik'in takibi başladı. Hülya'nın ortadan sert smacına Arçelik kaptan Hande'yle karşılık verdi (10-8). Arçelik'in hücumda ritmini arttırdığı dakikalarda Ece'nin zor pozisyonda yaptığı mükemmel çıkarış da yeterli olmadı ve Arçelik sette öne geçti (13-14). İlk kez geriye düşen KPMG'de mola gecikmedi. Mola sonrası memontum değişti ve KPMG tekrar skoru lehine çevirdi (17-14). Setin kritik anında Çağatay Rıfat Kale GDS isteğinde haklı çıkınca Arçelik farkı korudu (19-17). Moral ve motivasyonunu arttıran Arçelik set sonuna girerken 20-21'i bularak yeniden öne geçti. Bunun üzerine KPMG setteki son mola hakkını kullandı. Karşılıklı sayılar izlediğimiz son bölümde iki takımın da hiçbir hataya tahammülü olmadığı saniyelere girildi. İzleyenlerin hop oturup hop kalktığı bölümde, KPMG 24'ü bulunca Arçelik'ten mola talebi geldi (24-23). İkinci sete noktayı koyan isim 4 numaradan yaptığı hücumla Ece oldu ve KPMG şampiyonluk kupasına bir adım daha yaklaştı (25-23).

Zorlu geçen seti kazanmanın moraliyle KPMG üçüncü sete hızlı başladı ve 3-0'lık seri yakaladı. KPMG'nin serisine çok iyi reaksiyon gösteren Arçelik skoru 4-5 yaparak öne geçti. Geriye düşmesinin ardından sakin kalan KPMG, hücum ritmini sürdürerek skoru 12-8'e taşıyınca Arçelik molası geldi. Mola dönüşünde farkı azaltma çabaları sonuç veren Arçelik, Serra'nın sayısı ile skoru 13-11'e getirdi. KPMG'nin farkı dörde çıkarmasından sonra gelen kısa süreli konsantrasyon kaybını iyi değerlendiren Arçelik farkı bir sayıya kadar indirdi (17-16). Maça yeniden konsantre olmasını başaran KPMG skoru 21-17' yaptı ve Arçelik'e ikinci molasını aldırdı. Mola dönüşünde Arçelik iki kere set sayısına engel oldu (24-20). Herkesin nefeslerini tutarak izlediği maça son noktayı Ece koydu ve final maçı 3-0 sona erdi (25-20). 

İlk sete takım halinde tutuk başlayan Arçelik'te kaptan Hande öne çıkan isim olurken KPMG'de Ece-Hülya-Esra üçlüsü 38 sayı üretti. Arçelik'in 81 hücumana karşı KPMG 116 hücum yaptı. Arçelik hücumdan 20 sayı alırken KPMG 39 sayı kazandı. KPMG 47 kez manşet aldı. Arçelik ise 65 kez top karşıladı. Özellikle Betül'ün arka oyuncu olarak takımını yönettiği bölümlerde KPMG fark yarattı.  

Final keyfini yaşayan, mücadeleleriyle şirketlere gurur yaşatan ve maç bitiminde hem Arçelik hem de KPMG trübünlerini alkışlarla gezen iki takım oyuncularına teşekkür ediyor ve tebrik ediyoruz. 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar