Dört Dörtlük Mücadele

Dört Dörtlük Mücadele
25.12.2012

C Grubu nun diğer maçı da beşinci sete uzadı. Her iki ekipte maçı ve +1 puanı almak için tüm gücünü ortaya koydu. Defanstan çıkan zor toplar, bloklar, etkili hücumlar maçın kalitesini arttırırken Vodafone sahadan 2 Garanti Emeklilik 1 puanla ayrıldı.


Maça Garanti Emeklilik iyi başladı ve ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Gökhan'ın 4 numaradan hücumlarını Garanti Emeklilik savunması durduramadı. Toparlanan Vodafone 12-10 öne geçti ve teknik molaya da 16-13 önde girdi. Bir Garanti Emeklilik bir Vodafone öne geçiyor sette büyük çekişme yaşanıyordu. Vodafone skoru 22-20 yaptı. Pes etmeyen Garanti Emeklilik Çağlar'ın önce plasesiyle beraberliği sağladı sonra smaç sayısıyla 23-22 öne geçti. Gökhan'a blok yine Çağlar'dan geldi (24-22). Hakkı'nın smaç sayısıyla Garanti Emeklilik ilk seti 25-22 kazandı. 

Garanti Emeklilik ikinci sete müthiş başladı. Vodafone müthiş bitirdi. Yeşil beyazlılar, Vodafone hücumlarını blokla kesip file önünde etkili oynayarak farkı açtı (8-1). Mola sonrası Vodafone uyandı. Çağlar'ın smacı Mete'nin bloğuna takılınca sete beraberlik geldi (10-10). Levent'in servis sayısıyla Vodafone öne geçti, teknik molaya da 16-12 önde girdi. Farkı kapatarak öne geçen Vodafone seti 25-21 kazanmayı başardı (1-1). 

Üçüncü sette ilk mola 8-5 Garanti Emeklilik üstünlüğüyle geçildi. Vodafone 8-8 yaptı. Garanti Emeklilik ikinci sette olduğu gibi sık sık topu fileye takınca arayı açmakta zorlandı. Teknik molaya giriliriken skor 16-14 Garanti Emeklilik lehineydi. Garanti Emeklilik file hatasını iyi blok yaparak telafi etti. Doğan, Burak ve Emrah bloklarda etkili oldu (24-21). Ancak Vodafone için set daha bitmemişti ve skoru eşitlemeyi başardı (24-24). Karşılıklı sayılar devam edip adrenalin yükselirken günün başarılı isimlerinden Özgür'ün son iki hücumu auta gidince Garanti Emeklilik seti 28-26 kazanarak 2-1 öne geçti. 

Dördüncü setin başında ikinci setin tam tersi yaşandı. Vodafone sete hızlı girdi ve 8-1 öne geçti. Garanti Emeklilik filede Gökhan ve Özgür'ü durdurmakta zorlanıyor, Senem'in yerinde paslarına yapılan ataklar sayı olarak Vodafone hanesine işleniyordu (16-7). Ama Garanti Emeklilik'de Vodafone gibi inatçı bir ekipti ve skora aldırmadan oyunlarına devam ederek farkı bir sayıya kadar düşürdü (21-20). Maçı ve seti bırakmak istemeyen Vodafone kritik anlarda çok iyi defans yaparak seti kazandı (25-21).

İki takımın alkışı hak eden mücadelesinde biri bir puan daha fazla alacaktı. Son set Senem'in servisiyle başladı (2-0).  Daha az hata yapan Vodafone 8-3 öne geçti. Emrah'tan iki süper smaç, Mete ve Levent'den iki süper defans, Burak'ın akıl dolu plasesi izleyenlere keyif veren anlar yaşattı. Garanti Emeklilik farkı kapatmaya çalışırken son sözü Özgür söyledi ve Vodafone zorlu mücadeleden 3-2 galip ayrıldı.