Final Aşkına Yeniden Doğuş

Final Aşkına Yeniden Doğuş
16.12.2013

Erkekler (karma) kategorisinde final biletini alacak son takım Doğuş Otomotiv - Turkcell maçıyla belli oldu. İki takım nefesleri keserken Doğuş Otomotiv 2-0 öne geçti. Turkcell maçı 2-2 ye getirmeyi başardı. Ancak final setinde kusursuz oynayan Doğuş Otomotiv yeniden doğdu.


Bir istatistik düşününki lig tarihi boyuncu final setine uzayan 26 karşılaşmanın 13'ünde bu iki takımın adı var. Ve iki takımın 2011-2012 sezonundaki karşılaşması da 3-2 (Doğuş Otomotiv üstünlüğü ile) sona ermiş. Doğal olarak bu yarı final karşılaşmasının da çok zorlu ama izleyenlerin nefeslerini kesecek bir maç olacağı bekleniyordu. Öyle de oldu;

Doğuş Otomotiv farkı açtı, Turkcell yakaladı. son bölümlerde Tanıl ve Emrah hücumları daha iyi kullandı ve Doğuş Otomotiv seti 25-19 kazandı.

İkinci sette Turkcell molaya Özgür'ün sayısıyla 8-6 önde girdi. Hakkı'nın (Doğuş Otomotiv ) penaltısı durumu 13-13 yaptı. 23-23'e kadar üstünlük sürekli el değiştirdi. Emrah'la durum 24-23 oldu. Emrah tekrar sahneye çıktı ve set 25-23 Doğuş Otomotiv üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü setle birlikte Turkcell'in geri dönüşü izlendi. Takımın en büyük özelliği, skor ne olursa olsun maç yeni başlıyormuş gibi davranmasıydı. Doğuş Otomotiv defans yapmakta zorlanırken Hüseyin ve Özgür takımlarına üst üste sayılar kazandırdı. Kritik seti 25-19 alan Turkcell durumu 2-1 yaptı.

Dördüncü setin başında durum 6-1 oldu (Turkcell). Doğuş Otomotiv yine durgundu. İlk üç setteki mücadele Doğuş Otomotiv'i yorgun düşürmüştü. Turkcell ise moral avantajını da iyi kullanarak hem savunmada hem de hücumda etkili oluyordu. Turkcell seti 9 sayı farkla kazanarak maçı final setine taşıdı.

Final setinde Doğuş Otomotiv sanki yeniden doğdu. Üst düzey mücadelenin yaşandığı final setindeki kırılma anı belkide Tanıl'ın auta giden topuna Özgür'ün dokunmasıydı. Bu sayıyla Doğuş Otomotiv 8-6 öne geçti. Saha değişiminin ardından Doğuş Otomotiv farkı açtı. Bu sefer Emrah'ın smaç sayısı Doğuş Otomotiv'e finali getirdi (15-10).