İki Alanda da Double Peşinde

İki Alanda da Double Peşinde
04.02.2013

Kadınlar liginin tek namağlup takımı Finansbank ı 3-0 yenen geçen yılın şampiyonu Mercedes-Benz Türk 2012-2013 sezonunda da erkeklerden sonra finale yükseldi. Son setteki müthiş seri ligin unutulmayanları arasına girdi. Şimdi hedef hem ikinci kez kupa sevincini yaşamak hem de sezonu çift kupayla kapatmak.


Geçen yılın şampiyonuyla ligin namağlup ekibini karşı karşıya getiren yarı final maçı oldukça keyifli geçti. Maça Mercedes-Benz Türk başladı ve skoru 4-1 yaptı. Finansbank önce beraberliği sağladı ardından molaya 8-7 önde girdi. Mola sonrası skoru lehine çeviren Mercedes-Benz Türk farkı açtı (16-12). Karşılıklı ikram edilen sayılarla geçen ilk seti Mercedes-Benz Türk 25-18 kazandı.

İkinci sette Mercedes-Benz Türk durumu 10-5 yapınca Finansbank molası geldi. Molanın ardından fark eridi. Ebru'nun smaç sayısının ardından gelen hücum hatasıyla skor 12-12 oldu. Ayça'nın servisleriyle farkı tekrar açan Mercedes-Benz Türk Neslihan ve Işıl'ın ortadan hücumlarıyla etkili olmaya başladı. Blokta zorlanan Finansbank seti 25-21 kaybetti.

Maçı bırakmayan Finansbank setin son sayısına kadar çok iyi bir oyun sergiledi. Skor 24-16'iken servis atma şansını yakalayan Mercedes-Benz Türk müthiş bir seriye imza attı. Ayça'nın servisteki harika performansı ve Neslihan'ın file önündeki etkili oyunu sonunda yakalanan 10-0'lık seri hafızalara kazandı. Seti 26-24 maçı da 3-0 kazanan Mercedes-Benz Türk finale yükseldi.