İki Puanı Unilever Aldı

İki Puanı Unilever Aldı
25.12.2012

Anadolu Sigorta ve Unilever beş setlik zevkli maçın altına imzasını attı. Final seti sonunda ilk maçını da aynı sonuçla 3-2 kazanan Unilever iki puanı alarak ilk sıradaki yerini korudu.


İlk sette başlayan mücadele ve çekişme 5. setin sonuna kadar devam etti. Maçın ilk teknik molası 8-7 Unilever üstünlüğüyle geçilirken Anadolu Sigorta ikinci molaya bir farkla önde giren taraf oldu. Bu bölümlerde üst üste gelen servis hataları dikkat çekti. Unilever moladan sonra atağa geçti ve skoru tekrar lehine çevirdi (22-17). Anadolu Sigorta bloklarla toparlanmaya çalıştı. Unilever'den peş peşe basit hatalar da gelince skor 24-24 oldu. Burak Mumcu'nun smaç sayısı ilk seti Unilever'e getirdi (27-25). 

İkinci sette Anadolu Sigorta hiç geriye düşmedi. Teknik molalara 8-4 ve 16-13 geride giren Unilever skoru 19-19 yaptı. Anadolu Sigorta Emrah Ağca'nın ortadan hücumlarıyla farkı tekrar açtı ve seti 25-20 kazandı.

Üçüncü sette yine Anadolu Sigorta daha etkili oynadı. Maçlara Manisa'dan gelerek katılan kaptan Serdar yorgunluğunu üzerinden atmış görünüyordu ve bu sette performansıyla parmak ısırttı. Hem blokta hem de hücumlarda başarılı olan oyuncuya Emrah ve Erdinç'de destek oldu. Orhan'ın defansta yaptığı müdahaleler ise Anadolu Sigorta'yı ayakta tuttu. Unilever kaptanı Murat'ın 9m çizgisinin uzağına giden topa koşarak ve arkası dönükken tek eliyle yaptığı vuruş, ve bu vuruşun direk sayı olması setin unutulmaz anlarındandı. Anadolu Sigorta bu seti 25-22 alarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü set Unilever için tamam mı devam mı sorusuna cevap olacaktı. Bunun bilincinde sete başlayan Unilever ikinci teknik molaya kadar farkı iyice açtı (16-10). Takımın tüm oyuncuları uyum içinde hücum yaparken Anadolu Sigorta avantajlarını auta vuruyordu. Unilever seti 25-13 kazanarak maçı final setine taşıdı.

Tie-Break setinde Unilever 5-2 öne geçince Anadolu Sigorta molası geldi. Volkan'ın süper servisleriyle 5-4 oldu. Saha değişiminde Unilever 8-5 öndeydi. Anadolu Sigorta'dan basit hatalar gelmeye başladı, Unilever seti 15-7 maçı da 3-2 kazandı.