İkinci Tur Bileti Şişecam’ın

İkinci Tur Bileti Şişecam’ın
09.12.2023

Kazananın gruptan çıkacağı maçta tecrübe de devreye girdi. Şişecam set vermeden ilk dört arasına girerek ikinci tura yükseldi. OdeaBank ilk sezonunda gruptan çıkamadı ama mücadelesiyle alkış aldı.

Maç Şişecam'ın 4-0'lık serisi ile başladı. Oyuna denge getiren OdeaBank farkın açılmasına müsaade etmeden takibini sürdürdü (8-4). Arka arkaya bireysel hatalar yapan OdeaBank durumun 10-4'e gelmesinden sonra ilk molasını istedi. Mola dönüşünde 2 ve 4'ten hücumlarına ağırlık veren Şişecam skoru 14-7 yaptı. OdeaBank savunmadan Beril'in bloğundan faydalanırken hücumda da Fatma'nın etkili performansıyla skoru 16-14'e kadar taşıdı. Dilara'nın maça ağırlığını koymaya başlamasının ardından çok iyi bir momentum yakalayan OdeaBank maçta ilk kez 18-19 öne geçti. Takımının geriye düşmesinin ardından Mustafa Bolat mola hakkını kullandı. Mola dönüşünde maça yeniden konsantre olan Şişecam durumu 22-20'ye getirdi. Bunun üzerine OdeaBank mola alarak mola haklarını tamamlamış oldu. Moladan istediği gibi dönen OdeaBank skoru 22-22'ye getirdi. Set sonunda hata yapmayan taraf olan Şişecam setin kazananı oldu (25-23).

İlk sette ortaya koyduğu iyi oyuna rağmen sonuca gidemeyen OdeaBank, ikinci sete 1-5'lik seri ile başladı. Rakibinin hızını kesen ve oyuna denge getiren Şişecam farkın açılmasına engel oldu (6-9). Şişecam'ın boşluklarını iyi değerlendiren ve hataya zorlayan OdeaBank skoru 6-12'ye getirdi. Şişecam setteki ilk molasını aldı. Merve'nin iki numaradan filenin de yardımıyla aldığı sayıyla skor 11-15'e geldi. Merve Bayın'ın servise geçmesinden sonra rüzgarı arkasına alan Şişecam skoru 14-16'ya getirdi. Rakibinin kendisini yakalamasına müsaade etmek istemeyen OdeaBank ilk molasını aldı. Son bölüme giderken lehine olan momentumu iyi kullanan Şişecam geride götürdüğü müsabakada 20-19 öne geçti. OdeaBank antrenörü Baran Kaya son molasını da istedi. Geriye düşmesinin ardından konsantrasyon kaybı yaşayan OdeaBank'ın bireysel hataların sayısının da artmasından sonra Şişecam maçta 2-0 öne geçti (25-21). 

Şişecam üçüncü sete iyi başladı (4-0). Fırtınayı tersine döndüren OdeaBank da 0-4'lük seri yakalayarak eşitliği sağladı (4-4). Panik butonuna basmayan ve düzenli hücum eden taraf olan Şişecam skoru 13-8'e taşıdı. Kritik karşılaşmada son ana kadar mücadele etmek isteyen OdeaBank ilk molasını aldı. Moladan sakin dönen OdeaBank, Şişecam'ın boşluklarını çok iyi değerlendirdi ve durum 14-12'ye geldi. Silkelenip kendine gelen Şişecam, set sonuna 19-14 önde girdi. Maçı kaybetmek istemeyen OdeaBank'ın hırslandığı dakikalarda 0-3'lük seri bularak skor 19-17 oldu. Üstünlüğü bırakmak istemeyen Şişecam mola istedi. Mola dönüşü istediğini alan Şişecam skoru 22-18'e getirdi ve OdeaBank son molasını kullandı. Maç sonunda hata yapmayan Şişecam 3-0 kazanarak gruptan çıkan takım oldu (25-21). 

Maçın en skorer ismi OdeaBank takımından Beril olurken (13) Şişecam kaptanı Ebru 11 sayıyla oynadı.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar