İlk Bileti Mercedes-Benz Türk aldı

İlk Bileti Mercedes-Benz Türk aldı
28.01.2013

Daha önce üç kez yarı final heyecanı yaşayan, iki kere finale yükselen ve kupa kaldıran Mercedes-Benz Türk ligin güçlü ekiplerinden Tüpraş ı 3-0 la geçerek iddaasını devam ettirdi.


Çeyrek finalin ilk maçı Tüpraş servisiyle start aldı. İlk teknik molaya kadar üstünlük üç kere el değiştirirken Tüpraş molaya önde girdi (8-6). Mola sonrası eşitliği sağlayan Mercedes-Benz Türk öne geçti ve Tüpraş'ında yaptığı hücum hatalarıyla skoru 16-10 yaptı. Aytuğ'un üst üste gelen smaç sayılarına Fatih'le karşılık veren Mercedes-Benz Türk seti 25-16 kazandı.

İkinci setin başında Mercedes-Benz Türk çok sayıda savunma hatası yaptı. Tüpraş hücumda daha etkili olunca molaya önde girdi (8-5). Mola sonrası Mercedes-Benz Türk ilk sette olduğu gibi farkı eriterek beraberliği sağladı (11-11). Tüpraş ikinci teknik molaya da önde giren taraftı (16-15). Karşılıklı sayılarla 18-18'e kadar keyifli bir beraberlik serisi yaşandı. Tolga'dan gelen etkili servisler Tüpraş'ın oyun düzenini bozunca Tüpraş hemen mola aldı (21-18). Özhan'dan gelen blok sayısıyla Tüpraş durumu eşitledi (21-21). İlerleyen bölümlerde Erem'in fileye uzak mesafelerden gönderdiği servislere Tüpraş savunması hatalı manşetler alınca Mercedes-Benz Türk 2-0 öne geçti (25-22). 

Üçüncü sette de ilk teknik molaya önde giren taraf Tüpraş'tı (8-3). Mercedes-Benz Türk ilk defa beraberliği sağladığında skor 13-13'dü. Onur'un filede kalan hücumuyla Tüpraş 16-15 öne geçti. Bir ara fark üç sayıya kadar çıktı ancak maçı riske atmak istemeyen Mercedes-Benz Türk eşitliği tekrar sağladı (20-20). Erem'in servis sayılarıyla skor 23-20 oldu. Kaçan sevisin ardından gelen karşılıklı sayılar sonunda seti 25-22 alan Mercedes-Benz Türk dördüncü kez yarı finale yükseldi. Onur bu maçta da takımının en skorer oyuncusuydu.