İlk Finalist Mercedes-Benz Türk

İlk Finalist Mercedes-Benz Türk
04.02.2013

Geçtiğimiz sezon final maçında kupa için karşılaşan Arçelik ve Mercedes-Benz Türk bu sezon final bileti almak için mücadele etti. Son şampiyon Arçelik karşısında iyi mücadele eden Mercedes-Benz Türk 3-1 lik skorla adını finale yazdırmayı başardı.


Müsabakanın ilk setine Arçelik iyi başladı ve teknik molaya da 8-4 önde girdi. 13-13'de gelen beraberliğin ardından Mercedes-Benz Türk 16-15 öne geçti. 18-18'e kadar karşılıklı sayılar devam etti. Onur'un smaç sayısı seti Mercedes-Benz Türk'e getirdi (25-23). 

İkinci setin başında defansta zorlanan Arçelik farkın açılmasına engel olamadı (8-3). Özellikle Onur'un üst üste gelen smaçları ve Tolga'nın akıllı hücumlarıyla fark açıldı (16-8). İkinci teknik mola sonrasında Arçelik Gökçe'yle hareketlendi ancak bu set için yeterli olmadı. Mustafa'nın servis sayıları sonunda Mercedes-Benz Türk durumu 2-0 yaptı (25-18).

Üçüncü sette ilk teknik mola 8-6 Mercedes-Benz Türk üstünlüğüyle geçilirken maçı bırakmayan Arçelik Gökçe'nin blok sayısıyla 10. sayıda beraberliği sağladı ve molaya da 16-13 önde girdi. Aradaki fark bir kapanıp bir açılırken Taner'in akıl dolu plasesi sonunda skor 24-19 oldu. Mustafa'nın auta giden topu sonucunda Arçelik seti 25-21 kazandı ve umutlandı.

Maçın en kritik setine Mercedes-Benz Türk fırtına gibi başladı. Onur ve Ahmet'ten gelen üst üste sayılarla fark birden açıldı (8-2). Üçüncü seti alarak moral bulan Arçelik oyun kurmakta zorlanıyordu. Fark açıldıkça Arçelik oyundan düştü ve kimsenin tahmin etmediği bir skorla Mercedes-Benz Türk durumu 3-1'e getirerek finale çıkan ilk takım oldu (25-8).