İŞ’imiz Final

İŞ’imiz Final
04.02.2013

Şirketler Futbol Ligi nde geçen sene kupa sevinci yaşayan Türkiye İş Bankası Şirketler Kadınlar Voleybol Ligi nde de finale yükseldi. Grupta kaybettiği Tüpraş la yarı finalde tekrar karşılaşan mavi beyazlılar sahadan 3-1 galip ayrılmayı başardı.


Yarı finale yakışır bir şekilde, mücadelenin üst düzeyde yaşandığı bir maç izledi seyirciler. Tüpraş maçın başında 5-1 öne geçti. Türkiye İş Bankası durumu eşitledi (5-5). İlk teknik molada skor Tüpraş lehineydi (8-6). İkinci molada fark dörde çıktı. Setin sonuna kadar iki ve üç farklı skorlar devam etti. Pelin'in smaç sayısıyla fark bire inerken Senem'in auta giden topu skora eşitlik getirdi (23-23). Türkiye İş Bankası ilk defa öne geçtiğinde skor 24-23'dü. Karşılıklı sayılarla set uzadı. Sena'nın servis sayısının ardından yapılan hücumda Senem manşetten gelen topu bekletmeden tamamladı ve Tüpraş ilk seti 28-26 kazandı. 

İkinci setin başında Tüpraş üst üste aldığı sayılarla durumu 16-9 yaptı. Moladan sonra Türkiye İş Bankası toparlanmaya ve defansta zor topları çıkarmaya başladı. Sanki yeni bir set ve maç başlamıştı. Pelin'in bloktaki etkinliği Türkiye İş Bankası'nı ateşledi. Tüpraş'da yaşanan basit hatalarda eklenince fark bire düştü (23-22). Sena'yla Tüpraş umutlandı (24-22). Kaybedilen sayı ve ardından Pelin'in smacı sonunda skor 24-24 oldu. Pelin'in blok sayısının ardından Senem'in filede kalan topu sonrasında Türkiye İş Bankası maçın kırılma anı olan seti 26-24 kazandı. 

Üçüncü sette Tüpraş'da ciddi bir düşüş yaşandı. Türkiye İş Bankası seti 25-16 kazanarak 2-1 öne geçti.

Gruptaki müsabakada zorlu geçmiş ve maçın skoru 3-2 olmuştu. Tüpraş'ın dördüncü sete müthiş başlamasıyla kimin kazanacağı bilinmezdi ama maçın yine aynı skorla biteceği tahmin ediliyordu. Rezan'ın Senem'in ve Deren'in üst üste kazandığı sayılarla skor 10-3 oldu ve Türkiye İş Bankası ikinci molasını aldı. Fark uzun süre devam etti. Senem'in atakları filede kalmaya Türkiye İş Bankası Gülsün ve Pelin'le sayılar bulmaya başladı. Nesrin'in ortadan hücumu sonunda kazanılan sayıyla sete eşitlik geldi (19-19). Ardından gelen servis sayısıyla Türkiye İş Bankası sette ilk defa öne geçti. Avantajını koruyamayan Tüpraş farkın açılmasına engel olamadı. Gülsün'ün sayısıyla seti 25-23 maçı da 3-1 kazanan Türkiye İş Bankası kupa yolculuğunda son maça ulaştı.