Kupa Yapı Kredi Bankası’nın, Gümüş Madalya T. İş Bankası’nın

Kupa Yapı Kredi Bankası’nın, Gümüş Madalya T. İş Bankası’nın
23.12.2013

Her sezon birbirinden heyecanlı maçlara sahne olan kadınlar kategorisi finali yine 3-2 sona erdi. Bir Yapı Kredi Bankası bir Türkiye İş Bankası maçta öne geçerken final setini kazanan Yapı Kredi Bankası kupayı kaldıran takım oldu. Türkiye İş Bankası geçen yıl olduğu gibi yine gümüş madalyayı kazandı.


Final maçı uluslararası hakemimiz Nurper Özbar'ın düdüğünün ardından Ebru Yılmaz'ın servisiyle başladı. Zeynep'in blok sayısıyla ilk teknik molaya Yapı Kredi Bankası 8-6 önde girdi. Türkiye İş Bankası'ndan hücum hataları gelince skor 11-6 oldu ve hemen mola geldi. Merve'nin smaç sayısı Yapı Kredi Bankası'nı ikinci teknik molaya 4 farkla önde soktu. Setin son sayısı yine maçın ve sezonun yıldızı Merve'den geldi. Yapı Kredi Bankası maçta 1-0 öne geçti (25-20).

İkinci sete Türkiye İş Bankası iyi başladı. Pelin smaç sayısıyla durum 8-4 oldu. Sinem ve Gülsün'den gelen sayılarla fark açıldı. Yine Pelin'in smaç sayısıyla Türkiye İş Bankası ikinci teknik molaya 16-10 önde girdi. Özge'nin plase sayısı geldiğinde skor 25-17 olmuştu (1-1).

Üçüncü sette ilginç anlar yaşandı. Setin başında Yapı Kredi Bankası fark açtı ve 6 sayılık farkı uzun süre korudu. Skor 18-13'iken üst üste sayılar bulmaya başlayan Türkiye İş Bankası arayı kapatmaya başladı. Gülsün'ün art arda aldığı 3 servis sayısıyla Türkiye İş Bankası 22-21 öne geçmeyi başardı. Yine Pelin, yine güzel bir smaç sayısı ve Türkiye İş Bankası üçüncü seti 25-23 kazandı (2-1).

Dördüncü setin başı oldukça çekişmeli geçti (12-12). Emel'in ortadan hücumuyla Yapı Kredi Bankası molaya 16-13 önde girdi. Mola sonrası ise fark açılmaya başladı. Pınar'ın set sayısı için attığı servisin ardından durum 25-18 oldu ve maç final setine uzadı.

Final seti de tahmin edildiği gibi karşılıklı sayılarla başladı. Ancak Yapı Kredi Bankası farkı açtı. Maç Ebru Yılmaz'ın servisiyle başlamıştı. Maçı bitiren sayı da ondan geldi ve 15-9'luk skorla tie-break setini kazanan Yapı Kredi Bankası ilk kez katıldığı ligde şampiyonluğa ulaştı.

Finallerin takımı olduğunu gösteren Türkiye İş Bankası ikinci yılında da gümüş madalyayı kazandı.

Final yakışır bir şekilde mücadele eden iki takıma da teşekkür ediyoruz....


Maçın özet görüntüleri hazırlanmaktadır...