Nefes Kesen Finalin Kazananı Yapı Kredi Yatırım!

Nefes Kesen Finalin Kazananı Yapı Kredi Yatırım!
17.12.2018

Nutzz Şirketler Bowling Ligi 2018 sezonu tamamlandı. Nefes kesen finalde Yapı Kredi Yatırım, son şampiyon Ford Otosan’ı tahtından etmeyi başardı.

Nutzz Şirket Bowling Ligi'nin 2018 sezonu nefes kesen bir finale sahne oldu. Şampiyonluk heyecanın son atışlara kadar sürdüğü final turunda kazananı sadece 1 labut belirledi ve Yapı Kredi Yatırım 760 puanlık final oyunuyla Ford Otosan'ın 1 puan önünde şampiyonluğa ulaştı.

Kavacık FunLoft Bowling Salonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen final günü heyecanında 22 takım ilk 8'e kalma mücadelesi verdi. Eleme turlarında aldıkları skorlara göre 3 seansa bölünen takımlar 7'si 11.30 seansında topların başındaydı.

Bu seansta en yüksek puan Viessmann 1 ekibinden geldi. 639 puanla seansını lider tamamlayan Viessmann 1, ilk 8 şansını korudu. CK Enerji de 591 puanla 600 puan barajının kapısına geldi. 555 puanlı Hafele 2, seansının 3.sü, 512 puanla Viessmann 2 ise 4.sü oldu. 5. sıra 493 puanlı Mudo'nun olurken, eleme turlarının en eğlenceli ekiplerinden Gitti Gidiyor 1 ve Gitti Gidiyor 2, ilk 8 şansını kaybetse de eğlenceli tavırları ile yine gönülleri kazandı.

Bu seansın en skorer ismi 159 puanla Viessmann 1 takımdan Soydan Sak oldu. Kadınlarda ise en yüksek skorun sahibi Gitti Gidiyor 1'den İpek Durali'ydi.

Sıra 12:30 seansına geldiğinde yine 7 takım sahne aldı. Bu seansın yıldızı Hareket Proje Taşımacılığı'ydı. Eleme turunu 25. tamamlayan ve son anda yarışmadan çekilen bir takımın yerine final günü vizesi alabilen Hareket, yarı final turunda adeta şov yaptı. Tam 725 puana ulaşan Hareket Proje Taşımacılığı günün sürpriz performansıyla son 8'e göz kırpmış oldu.

Bu seansta QNB Finansbank Yıldıztepe 600 barajını aşarak iddiasını sürdürdü. Acıbadem Mobil Team günü 594 puanla tamamlarken Cem, Faris, İmam, Soner ve Gizem 5'lisinin sempatik tavırlarıyla sezonun en güzel renklerinden biri olan Medyaevi 583 puanla final şansına veda etti. Ligin yeni ve enerjik ekiplerinden EksenAl'ın 563 puanı da onlar için yeterli olmazken eleme turunun yıldızı Naile Sancar'ın beklentilerin altında kalmasıyla SGS de bu turda elenenler arasına katılmış oldu. Bu seansın son sırasında ise bir diğer yeni ekip LTB yer aldı.

Bu seansın en skoreri Hareket Proje Taşımacılığı'nda Serkan Güner olurken, kadınlarda zirvede yine olağan şüpheli Naile Sancar vardı.

Eleme turlarının en yüksek 8 skorunun sahne alacağı son seansta Abdurrahman Dilbilir önderliğinde Ford Otosan 1 zirveye yerleşti. 872 puanlı son şampiyonun hemen ardından 731 puanla Ford Otosan'ın diğer takımı geldi. Koç Holding 710 puanla seansında 3. sırayı aldı ve final biletini cebine koydu. Aynı puanlı SGS Envi de son 8'deki yerini ayırttı. Şampiyonluğa yürüyecek Yapı Kredi Yatırım, yarı finalde 700 barajını geçemese de final turuna kalmayı başardı. QNB Finansbank ekiplerinden Kristal Palas finaldeki tek QNB temsilcisi olmaya hak kazandı. Bu seansta yer alan diğer QNB Finansbank ekipleri Yıldıztepe ve Bu Kafayla Devam ise 600 puanın üzerindeki etkileyici performanslarına rağmen son 8'e kalamadı.

Bu seansta Abdülrahman Dilbilir 254 puanlık rekor performansıyla en skorer isim oldu.

Böylece finalisteler belirlenmiş oldu: Ford Otosan 1, Ford Otosan 2, Hareket Proje Taşımacılığı, Koç Holding, SGS Envi, Yapı Kredi Yatırım, QNB Finansbank Kristal Palas ve Viessmann 1.

Final turu ise tarihe geçecek bir heyecana sahne oldu. Sezonun sürpriz ekibi Hareket Proje Taşımacılığı finalde biraz performans düşürünce 8.likle yetinmek zorunda kaldı. Viessmann 1 sezon 7.si olarak evine döndü. Sezonun iddialı ekiplerinden Koç Holding finalde umduğunu bulamadı ve yılı 6. sırada tamamladı. İlk 5'in son sırasında 674 puanlı Kristal Palas takımı yer aldı. Ford Otosan 2 ise 700 puanı aşsa da podyumun dışında kaldı.

Eleme turunda ortalama bir performansla yarı finale gelen SGS Envi yarı finalde ve finalde müthiş vites arttırdı. Final turunda 717 puana ulaşan SGS Envi bronz madalyanın sahibi oldu. Şampiyonluk mücadelesi ise nefesleri kesti. Ford Otosan ve Yapı Kredi Yatırım'ın puanları birbirlerine çok yakın gidiyordu ve atışlarını ilk bitiren taraf Yapı Kredi Yatırım oldu. Yapı Kredi toplamda 760 puana ulaşarak çıtayı çok zorlu bir noktaya koydu. Son şampiyon Ford Otosan 1'de Aldürrahman Dilbilir atışına giderken Ford Otosan'ın skor tablosu 750'yi gösteriyordu. Aldürrahman Dilbilir 9 devirerek skoru 759'a taşıdı. Son atışta Dilbilir'in 1 labutu devirmesi Ford Otosan için şampiyonluk anlamına geecekti ancak o atış santimetrelerle labutun yanından geçince şampiyonluk Yapı Kredi Yatırım'ın oldu. 

(Tüm skorlar için tıklayınız)

Yapı Kredi Yatırım'da görülmeye değer bir çoşku yaşanırken unutulmaz bir final anı geride kalmış oldu.

Ödül töreninde klansman madalyaları ve şampiyonluk kupasının yanı sıra bireysel ödüller de dağıtıldı. Kadınlar kategorisnde hem eleme turunun hem de finallerin en skorer ismi SGS'den Naile Sancar oldu ve bu iki kategorinin ödülü de Sancar'a gitti. Abdülrahman Dilbilir de erkeklerde 2 kategoride de zirveyi kimseye bırakmayarak günü belki altın madalyalı değil ancak bol ödüllü tamamladı.

Böylelikle Nutzz Şirketler Bowling Ligi'nde bol heyecanlı ve bol eğlenceli 2018 sezonu tamamlanmış oldu. 

Sonuçlar için tıklayınız.

Diğer Fotoğraflar