QNB Finansbank 3-1 Denizbank

QNB Finansbank 3-1 Denizbank
28.01.2024

Haftanın keyifli karşılaşmalarından biri kapanış maçıydı. Yıllar önce hayatlarını birleştiren Burak-Canan Altundaş çifti bu sefer ayrı formalarla ayrı sahalarda takımları için mücadele ederken tribünde çocukları anne ve babasını destekledi. QNB Finansbank aldığı galibiyetle ilk dördü garantilerken Denizbank haftaya son maçına çıkacak.

Denizbank, maça çok hızlı bir giriş yaptı (0-4). Şok başlangıcın ardından kendine gelen QNB Finansbank hücumda etkinliğini arttırınca maça dengeyi getirdi (7-7). QNB Finansbank ritmi yakaladıktan sonra set hücumlarından gelen sayılar ve servis sayılarıyla üstünlüğü ele geçirdi (17-11). Serkan'ın bloğundan dışarı çıkan top set skorunu belirledi ve QNB Finansbank ilk seti kazandı (25-12). 

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı (4-4). Denizbank, bulduğu ekstra sayılarla öne geçse de bu fırsatı iyi değerlendiremedi ve QNB Finansbank karşı seri yakalayarak öne geçti (12-11). Set ortasında Denizbank adına Doğukan X Factor oldu ve aldığı ace sayıları ile takımını öne taşıdı (13-17). Denizbank etkili savunmasıyla QNB Finansbank'ı hataya zorladı ve skoru 16-21'e getirdi. Ali oyuna girdikten sonra hucum gücünü arttıran QNB Finansbank farkı üç sayıya indirdi (20-23). Halide'nin doğru pas tercihleri sonrası Serhat seti bitiren hücumu yaptı (21-25).

QNB Finansbank üçüncü sete Doruk-Murat ikili bloğuyla başladı. Haşim'in ace sayısıyla 3-0 yaptı. Blok mücadelesi sonrası filede kalan top Denizbank tarafına düşünce sayı QNB Finansbank'ın oldu (11-5). İyi servislerle rakibinin hücum gücünü kısıtlayan QNB Finansbank üçüncü seti kazanmasını bildi (25-10). 

Kritik setin başında iki takım da istediği üstünlüğü kuramadı (6-6). QNB Finansbank hücumda tek bir noktaya bağlı kalmadı ve sahanın her alanını hücum için kullandı. QNB Finansbank'ın hücum çeşitliliği maçta farkın açılmasına yol açtı (18-10). QNB Finansbank kritik anlarda hata yapmadı ve maçtan 3 puanla ayrıldı (25-15). 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar