Şampiyonların Maçında Gülen Avea Oldu

Şampiyonların Maçında Gülen Avea Oldu
16.12.2013

Son iki sezonun şampiyonları ilk defa karşı karşıya geldi. Kazananın 2013-2014 sezonu finaline yükseleceği önemli maçta Arçelik ilk sette öne geçti. Ancak Avea maçı bırakmadı ve 3-1 kazanarak kupanın bir kulpuna uzandı.


Uğur'un (Avea) sayısıyla başlayan maçta Arçelik 4-1 öne geçti. Avea durumu 6-6 yaptı. Gürkan ve Tolga'nın ikili bloğuyla durum 7-6 oldu ve Avea teknik molaya önde girdi. Arçelik'den gelen üst üste basit hatalarla fark açıldı (16-11). Ancak iki takımda müthiş mücadele ediyordu. 17-17'de tekrar beraberlik sağlandı. İsmail'in arka alana gönderdiği topla Arçelik uzun bir aradan sonra tekrar öne geçmeyi başardı. Sezgin'in bloklarla geçit vermediği bölümde Arçelik seti 25-22 kazandı.

İkinci sette Arçelik durdu Avea coştu. Kaptan Kerem harika bir oyun ortaya koydu. Bora'nın akıllı hücumları ve Tolga'nın ortadan kısa pasları iyi değerlendirmesiyle Avea farkı açarak seti 25-14 kazanarak durumu 1-1 yaptı.

Üçüncü setin başında ise tam tersi bir durum yaşandı. Gökçe'nin file önündeki etkinliği ve İsmail'in sayılarıyla teknik mola 8-4 Arçelik üstünlüğüyle geçildi. Aradaki fark bir süre devam etti. İlerleyen bölümlerde Arçelik savunması Kerem'in toplarını çıkarmakta zorlandı ve fark kapandı. Gökçe'nin auta giden hücumu sonrasında durum 11-11 oldu. Ancak Arçelik molaya 16-15 önde girmeyi başardı. Uzun süre beraberlik serisi yaşandı. Kerem yine sert smaçlarıyla defansın direncini kırdı. Öne geçen Avea Uğur'un blok sayısıyla seti 25-19 kazandı.

İki şampiyona yakışır mücadele dördüncü setle sona erdi. Dört dörtlük mücadelede, 4-4'lük skorun ardından öne geçen Avea bir daha geriye düşmedi. Maçta son sözü maçın yıldızı Kerem söyledi. Dört numaradan çapraza vurduğu sert smaçla Avea'nın finale yükseldiğini ilan etti (25-18).