Set ve Maç Tüpraş

Set ve Maç Tüpraş
22.01.2013

Profesyonel lig tadındaki haftanın en keyifli maçı Vodafone ve Tüpraş lı kadınlar arsında oynandı. Setlerde bir Tüpraş bir Vodafone farkı açıyor sonra tekrar beraberlikler yaşanıyordu. Uzun rallyler, defans yapan oyuncuların başarılı performansları lezzeti iyice arttırdı. 4 set sonunda Tüpraş geçen senenin gümüş madalyalı finalist ekibini 3-1 lik skorla elemeyi başardı.


Maça Vodafone başladı, sayıyı Tüpraş aldı. Kübra'nın arkadan hücumlarına Senem karşılık verdi Tüpraş molaya 8-6 önde girdi. İkinci teknik molada fark 6 sayı oldu. Senem ve Ayça Vodafone adına topları öldürmeye başladı, fark kapanırken Ceren'in etkili servisleri, Deren filedeki iyi oyunu Tüpraş'ı önde tuttu. Vodafone mücadeleyi bırakmadı. Senem'in smacına Kübra'dan gelen blokla skora eşitlik geldi (21-21). Yeşim'in sayısı Tüpraş'ı tekrar öne geçirdi (23-22). Rezan'ın iki etkili servisi sonrası set bitti. (25-22 Tüpraş.)

İkinci sete Vodafone istediği gibi başladı molaya da önde girdi (8-6). Tüpraş 9. sayıda eşitliği sağladı, Sena'nın servis sayısıyla öne geçti. Kübra'nın hücumu bloktan auta gitti, uzun süren rallyler sonunda Merve'nin smaç sayısı geldi ve Vodafone lehine fark birdi (16-15). Setin kimin alacağını tahmin etmenin dahi zor olduğu anlarda Tüpraş'dan basit hatalar gelmeye başlayınca Vodafone farkı açtı (23-18). Senem'in smaç sayısının ardından Tüpraş defansında yapılan hata sonucunda set 25-18 sona erdi (1-1). 

Oyuncular sanki ilk seti kopyalanıp üçüncü sete yapıştırmıştı... Tüpraş sayılarıyla başlandı, çekişme ilk teknik molaya kadar devam etti, ardından Vodafone oyun kurmakta zorlanınca fark Tüpraş lehine iyice açıldı (16-7). Set farklı bitecek derken Vodafone farkı eritmeye başladı. Kübra, Senem'i blokla durdurdu, Ayça'nın akıllı plasesi, Merve'nin blok sayısı, Sena'nın auta gönderdiği plase ve Kübra'nın servis sayısı sonunda skor 20-20 oldu. Senem'in arka alandan yaptığı müthiş smaç sayısı Tüpraş'ı tekrar öne geçirdi. Kazananın büyük avantaj yakalayacağı seti Canan'ın etkili servisleriyle bitiren Tüpraş seti 25-22 kazanarak 2-1 öne geçti. 

Dördüncü settin başında Tüpraş teknik molaya kadar rakibinin öne geçmesine izin vermemişti (8-7 Vodafone). Mola sonrası ikinci teknik molaya kadar 4 kez beraberlik yaşandı. Deren'in dört numaradan yaptığı akıl dolu smaç plasesi Tüpraş'ı molaya önde soktu (16-15). İki takımda bir türlü kaçamıyordu. Bir Vodafone bir Tüpraş öne geçerken arada yaşanan beraberlikler heyecanı arttırdı. 21-21 olana kadar üstünlük beş kez el değiştirdi. Saha ihlaliyle gelen hata sonunda Tüpraş 22-21 öne geçti. Maçta tam 72 atak yapan Kübra'nın bu smacı auta gitti (23-21). Rezan'ın sert smacı Tüpraş bench'ini ayağa kaldırdı (24-21). Maç bitiyor derken Kübra'nın smaç sayısı ve Senem'in etkili servisleri sonunda durum 24-24 oldu. Sena'nın pası filede kaldı Vodafone 25-24 öne geçti. Bu sefer Vodafone'dan Senem hata yaptı (25-25). Ardından Tüpraş'lı Senem'in iki numaradan smacı geldi (26-25), yarı final kapısı tekrar açıldı. Rezan'ın çevrilemeyen servis sayısı bu müthiş seti ve maçı bitirdi (27-25).  Tüpraş'ın en etkili ismi takımına 19 sayı kazandıran Senem'di.