Sezonun En Büyüğü "Avea", Gümüş Madalya Mercedes’in

Sezonun En Büyüğü "Avea", Gümüş Madalya Mercedes’in
11.02.2013

Fonex Şirketler Voleybol Ligi nin finalinde Avea ve Mercedes-Benz Türk takımları karşı karşıya geldi. 1-0 geriye düştüğü maçı 3-1 kazanan Avea şampiyon oldu. Mercedes-Benz Türk ise dördüncü sezonunu da madalya ile kapattı.


Final maçında uluslararası hakemimiz Cihat Fırıncıoğlu'nun düdük çaldı. Bir tarafta katıldığı tüm sezonlarda madalya almış ve müzesine bir kupa götürmüş Mercedes-Benz Türk, diğer tarafta ise lige ilk defa katılan ama ortaya koyduğu oyunla iddaalı olduğunu gösteren Avea vardı.

İki takım oyuncuları da anonslar eşliğinde coşkulu bir şekilde sahadaki yerlerini aldılar. Müsabaka beklendiği gibi karşılıklı sayılarla başladı. Mercedes-Benz Türk ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mercedes-Benz Türk mola sonrasında üst üste sayılar bulurken Avea oyuna daha ısınamamış görünüyordu ve Onur'u durdurmakta zorlanıyordu. İkinci teknik molada skor 16-9'du. Mercedes-Benz Türk'de Fatih ve kaptan Mustafa da file önünde etkili olurken Avea setin sonlarına doğru toparlanmaya başladı ve farkı üç sayıya kadar düşürdü (24-21). Onur'un arka alandan gelen sert smaç sayısı seti Mercedes-Benz Türk'e getirdi.

İkinci sete Avea hızlı başladı ve skoru 5-0 yaptı. Mercedes-Benz Türk farkı üçe düşürdü (8-5). Mola sonrası fark açılmaya başladı. Mercedes-Benz Türk Kerem'in hücumlarına defans yapmakta zorlanıyordu. Skor 16-9 oldu. Molanın ardından bu sefer Mercedes-Benz Türk farkı kapatmaya başladı. Bora'nın auta giden hücumu sonrası skor 21-21 oldu. Skor 23-23 olduğunda heyecan iyice yükseldi. Mercedes-Benz Türk seti alırsa çok büyük avantaj sağlayacaktı. Avea ise eşitliği sağlamak istiyordu. Hücum hatası sonunda Avea 24-23 öne geçti. Kerem'in etkili smaç sayısıyla set 25-23 Avea'nın oldu.

Mercedes-Benz Türk'de Tolga'nın sakatlanması oyun planını bozdu. Avea'nın müthiş performansı da buna eklenince üçüncü set tamamen Avea üstünlüğüyle geçti. Kerem'in yanı sıra Uğur'un ortadan yaptığı ataklar sonucunda gelen üst üste sayılarla Avea seti 25-10 kazanarak kupanın bir ucundan tuttu.

Mercedes-Benz Türk dördüncü sete iyi başladı. Başa baş mücadele oyun kalitesini arttırıyordu. İlk teknik mola 8-7 Mercedes-Benz Türk üstünlüğüyle geçildi. İkinci teknik molada skor 16-14 Avea lehineydi. Mola sonrası fark dörde çıktı (19-15).  Mercedes-Benz Türk farkı kapatmaya çalışırken Avea maçı final setine götürmemek için mücadele ediyordu. Tolga'nın ortadan hücumu ile kazanılan sayı 2012-2013 sezonunda kupanın sahibini belli oldu. Seti 25-20 maçı da 3-1 kazanan Avea şampiyonluğunu ilan etti.

Mercedes-Benz Türk geçen sene olduğu gibi sezonu gümüş madalya ile kapattı. Avea takım kaptanı Kerem ve Mercedes-Benz Türk'den Onur maçta yıldızlaşan isimler oldular.