Son Bileti Son Şampiyon Aldı

Son Bileti Son Şampiyon Aldı
28.01.2013

Hem ligin ilk ve son şampiyonunu hem de antrenör olarak iki eski milli voleybolcumuz Hasan Körfez ve Emrah Aksoy u karşı karşıya getiren çeyrek final maçında Arçelik 3-1 lik skorla gülen taraf oldu.


İlk teknik molaya kadar iki takımdan da organize ataklar geldi. Arçelik'in 8-6 ön geçmesinin ardından Turkcell'deki motivasyon eksikliği farkın açılmasına neden oldu (16-10).  Emre ve Deniz'in sayıları Turkcell'i hareketlendirirken Arçelik molası gecikmedi (20-15). Gökçe'nin iki kez kazandığı blok sayısı sonunda Arçelik ilk seti 25-16 kazandı. 

İkinci set ilk setin ilk kopyası gibiydi. Arçelik'in 8-6 önde girdiği ilk teknik mola ve ikinci teknik molada oluşan 6 sayılık bir fark. Mola sonrası Turkcell yine hareketlendi. Deniz'in nefis kısa smaç sayısı sonunda fark ikiye düştü (19-17). 20 sayılardan sonra ise sanki başka bir maç başlamıştı. Karşılıklı çıkarılan ve alınan toplarla skor 22-22, 23-23, 24-24 şeklinde 27. sayıya kadar devam etti. Bir Arçelik bir Turkcell avantaj yakaladı. Gökçe'nin filede kalan atağının ardından Ceyhan'ın vuruşu fileye çarpıp Arçelik sahasına düştü ve Turkcell müthiş seti 29-27 kazandı.

Üçüncü setin başında Arçelik fırtınası esti (5-0). İkinci teknik molada skor ne ilginçtir ki yine aynıydı (16-10). İsmail'in hem blokta hem hücumda etkili bir oyun ortaya koyuyordu. Turkcell bu sette direnemedi ve Arçelik 2-1 öne geçti (25-15). 

Takım oyunuyla ön plana çıkan son şampiyon dördüncü seti de 25-15 kazanarak yarı finale yükseldi. Ligin ilk kupasına ve bir gümüş madalyaya sahip olan Turkcell turnuvaya çeyrek finalde veda etti. 

Arçelik antrenörü Hasan Körfez ve Turkcell antrenörü Emrah Aksoy'un hem maç sırasında hem de maç sonundaki sıcak ve espirili davranışları müsabakaya ayrı bir renk kattı.