Tur 3-0’la Geldi

Tur 3-0’la Geldi
21.01.2013

Kadın takımının ardından karma takımla sahaya çıkan Mercedes-Benz Türk bu sene iyi kadrosuna rağmen istediği sonuçları alamayan TAV Havalimanlarını 3-0 yenerek tur atladı.


İlk setin başında iki takımda defansta başarılı olunca başa başa bir mücadele yaşandı.  9-8'lik Mercedes-Benz Türk üstünlüğünün ardından fark her rally sonunda açılmaya başladı (19-11).  Mustafa'nın smaç sayısı sonunda Mercedes-Benz Türk ilk seti 25-14 kazandı. 

İkinci sette Mercedes-Benz Türk 8-4 öne geçti. Hasancan'ın etkili servileri ile durum 11-11 oldu. İkinci teknik mola sonrası TAV rakibini tekrar yakalıyor derken fileye yapılan hücum hataları ile fark tekrar açıldı. Seti bitiren isim yine kaptan Mustafa odu (25-18).

Maçın sonucuna aldırmadan her set yeni bir maçmış gibi düşünen ve ligin en keyifli takımlarından biri olan TAV üçüncü sette teknik molaya bir farkla önde girdi. İkinci teknik molada fark dörde çıkmıştı. Hasancan her zamanki gibi servislerde etkili olurken dönen toplarda Murat ve Mustafa'nın bitiriciliği TAV'ı önde tuttu (21-16). Bu bölümden sonra önce Mustafa, sonra Ahmet ve ardından Tolga'yla Mercedes-Benz Türk üst üste sayılar buldu. TAV topları çevirmekte zorlanmaya başlayınca skora (23-23) denge geldi. Onur önce hata yaptı sonra smaç sayısıyla Mercedes-Benz Türk'e sayıyı kazandırdı (24-24). Ahmet'in servis sayısının ardından Murat İpek'in file hatası set ve maç skorunu belirledi (26-24).