Tur Türkiye İş Bankası’nın

Tur Türkiye İş Bankası’nın
22.01.2013

Geçtiğimiz yılın bronz madalyalı ekibi karşısında iyi bir oyunla 3-0 galip gelen Türkiye İş Bankası yarı finale yükselen üçüncü ekip oldu. Lige yaşadığı şansız sakatlıklarla başlayan Turkcell turnuvaya veda etti.


Müsabaka servis savaşlarıyla başladı. İki takımda etkili servislerle birbirini zorluyordu (7-7). Teknik molaya önde giren Turkcell geriye düştü ve 10. sayıdan sonra biten beraberlik serisi sonrası Türkiye İş Bankası öne geçti (16-13). Mola sonrası fark açıldı (21-15). Türkiye İş Bankası ilk seti 25-15 kazandı.

İkinci sette de ilk sayıyı alan Turkcell daha sonra geriye düştü (8-5). Mola sonrası Turkcell hücum organizasyonlarında zorlanırken bu durumu etkili ataklarla değerlendiren Türkiye İş Bankası ikinci seti 25-11 kazanarak yarı final için büyük avantaj yakaladı.

Moral ve motivasyonu iyice yükselen Türkiye İş Bankası oyun disiplinini elden bırakmadı. Çünkü karşısında önemli eksikleri bulunsa da tecrübeli bir ekip vardı. Pelin, Gülsün ve özellikle Nesrin file önünde iyi bir oyun sergiliyordu. Turkcell Gözde ve Pınar'la etkili olmaya çalıştı. Son seti 25-18 kazanan Türkiye İş Bankası yarı finale yükselen ekip oldu.