Türk Hava Yolları 0-3 Softtech

Türk Hava Yolları 0-3 Softtech
07.01.2023

İki takımın karşılıklı bulduğu sayılarla maç dengeli başladı. Dengeyi bozan ve arka arkaya sayı alan Softtech skoru 5-1 yaptı. Maça ağırlığını koymaya çalışan Softtech skoru 7- 4'e getirdi. Bir türlü istediği oyunu oynayamayan Türk Hava Yolları 12-6 geriye düştü ve molayı almak zorunda kaldı. Mola dönüşü Buse'nin etkili smacı Türk Hava Yolları'nı umutlandırdı. Maçı domine etmeye devam eden Softtech skoru 17-9 yaptı.Türk Hava Yolları ikinci molayı aldı. Gizem'in kimsenin beklemediği bir noktaya akıl dolu gönderdiği top sayı oldu ve skor 20-10 oldu. Karşılıklı servis hataları durumu 22-14'e getirdi. Maçın kontrolünü bir an olsun kaybetmeyen Softtech seti 25-16 kazandı.

Arka arkaya dört sayı bulan THY ikinci sete fırtına gibi başladı. Kontrolu bırakmak istemeyen Softtech ilk setteki oyununu hatırlayıp skoru eşitliğe taşıdı (4-4). Pelin'in topu fileye takıldı. Serviste topu dışarı gönderen THY skordaki eşitliği kaybedince skor 6-9 oldu ve molayı aldı. Mola dönüşü Ezgi'nin smacı uzak köşeyi buldu ve sayıya dönüştü. İlk sete oranla maç ikinci set daha dengeli ilerliyordu. Softtech aranın daha fazla kapanmasını Gülce'nin muazzam servisleriye önledi ve skoru 12-18'e geldi. THY bu setteki ikinci molasını aldı. Alınan iki mola da THY'de dikkate çarpan bir değişiklik yaratmadı. Farkı koruyan Softtech skoru 21-15 yaptı. Coşkusundan hiçbirşey kaybetmeyen ve ikinci seti de domine eden Softtech 17-25 kazandı.

Üçüncü sete THY motive başladı. Arka arkaya sayılarla skoru 3-0'a getiren kırmızı beyazlılar önceki setlere oranla daha dirençli gözüktü. Özellikle savunmada iyi pozisyon alan THY oyunu dengelemeyi başardı. Softtech ilk dakikalardan sonra toparlanmaya başladı ve farkı azaltarak oyuna denge getirdi. THY maçı bırakmak istemezken Softech skoru alıp maçı sonuçlandırmak arzusundaydı. Gülce'nin ortaya geldiği pozisyondan sayılar çıkmaya başladı. Softtech ivmeyi lehine kaydırıp skoru 12-14 yapınca antrenör İzzet Yiğit Alkılınç THY'yi molaya çağırdı. Geçtiğimiz sezon bençten gelip verdiği katkılarla dikkat çeken Sevde, bu sezon as oyuncu olarak çıktığı Fonex Şirketler Voleybol Ligi sahnesinde Softtech adına ön plana çıkan oyunculardan biri oldu. Son dakikalarda daha az hata yapan Softtech maçı set vermeden noktalamayı başardı (18-25).

Pelin bu maçta pasör olarak iyi bir performans sergilerken hücum yükünü Gülce çekti. 

 

Maçın İstatistikleri

 

Diğer Fotoğraflar