Türkiye İş Bankası 3-0 Turkcell

Türkiye İş Bankası 3-0 Turkcell
12.11.2023

Maçın ilk dakikalarını ağırlığını koyan taraf skoru 7-1'e taşıyan Türkiye İş Bankası oldu. Türkiye İş Bankası'nın serisini bitiren isim tekli blokta başarılı olan Gözde Salihoğlu'ydu. İki takımın da savunmadaki üstün gayretini seyrettiğimiz rallinin kazananı Türkiye İş Bankası oldu ve durum 10-2'ye geldi. Turkcell rekaksiyon gösterdi ve farkı dört sayıya kadar indirdi. Turkcell'in serisine karşılık Türkiye İş Bankası ilk mola hakkını kullandı. İş Bankası'nın molası işe yaradı ve kaybettikleri ritmi yeniden bulmasını sağladı. Bu sefer mola hakkını kullanan taraf Turkcell oldu. Mola dönüşünde Gülce'nin ortadan hücumuyla  etkisini arttıran Türkiye İş Bankası avantajını korudu. Oyuna denge getirmeyi başarmasına rağmen Turkcell farkı bir türlü eritemedi.  Setin son bölümüne doğru giderken skor tabelası 21-14'ü gösteriyordu. İlk setin elinden kayıp gitmesini istemeyen Turkcell ikinci molasını istedi. Mola dönüşünde konsantrasyon kaybına uğramayan Türkiye İş Bankası sete noktayı koydu (25-17).

İkinci set karşılıklı sayılar ile başladı. Pelin'in servise geçmesinden sonra etkisini arttıran Türkiye İş Bankası durumu 8-5 yaptı. Hatice ve Tuba'nın başarılı manşetleriyle uzayan ralliden galip çıkan taraf Turkcell oldu, ralli sonucunda skor 8-10'a geldi. İş Bankası'nın arka arkaya bulduğu iki sayıya engel olamayan Turkcell ilk molasını istedi. Mola dönüşünde İş Bankası'nın yaptığı servis hatası sayesinde Turkcell istediği sayıyı aldı. Avantaj topunu iyi değerlendiren Pelin'in aldığı sayı sonrasında İş Bankası durumu 14-9 yaptı. İlk setin bir tekrarının yaşanmasını istemeyen Turkcell hücumda vitesi arttırarak farkı 4 sayıya kadar indirdi. Başarılı set hücumları ve azmiyle seti ne kadar istediğini gösteren Türkiye İş Bankası hata yapmadı, seti kazandı (25-14).

İki ekip de üçüncü sete yüksek konsantrasyon ile başladı. Türkiye İş Bankası Pelin'in havuzdaki boşluğu iyi değerlendirmesiyle skor 3-1'e getirdi. Turkcell oyundan kopmayarak bu sefer diğer setlerdeki gibi farkın açılmasına izin vermedi ve 5-5'te eşitliği yakaladı. İş Bankası'nın sert smaçlarını başarılı manşetler ile karşılayan Turkcell, Pelin'in plasesi karşısında çaresiz kaldı ve skor 7-6'ya geldi. İki takımın da performansını arttırdığı bu bölümde Türkiye İş Bankası Pelin üzerinden bulduğu sayılara Turkcell Hatice'nin etkili smaçları ile karşılık verdi. Git gelli geçen sette ilk molayı kullanan Türkiye İş Bankası oldu. İş Bankası'nın durumu 19-16 yapmasının üstüne gidişatı değiştirmek isteyen Turkcell mola hakkını kullandı. Gülce'nin önce savunmada yaptığı blok teması sonrasında hücumdaki sert smaçı tabelayı 21-17'ye getirdi. Set sonunda sayı vermeyen Türkiye İş Bankası ilk galibiyetine ulaşmış oldu (25-18). 

Pelin-Gülce ikilisi toplamda 27 sayıya imza attı. Turkcell'de ise Hatice öne çıkan isim oldu.

İstatistik

Diğer Fotoğraflar