Vazgeçmediler Kazandılar

Vazgeçmediler Kazandılar
26.11.2013

Kadınlar liginin B Grubu nda Arçelik 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak ikincilik şansını son maça taşıdı. Turkcell ise grubu dördüncü tamamladı.


Müthiş mücadelenin yaşandığı beş setlik maça Büke'nin etkili servisleriyle başlandı ve Turkcell 3-0 öne geçti. Arçelik ilk sayısını Tuğba'ya aldı. Teknik mola 8-6 Turkcell üstünlüğüyle geçilirken Hande'nin smaç sayısıyla ilk defa beraberlik yaşandı (10-10). Gözde'nin ortadan hücumları ve Arçelik'in filede kalan topları sonrasında fark açıldı. Turkcell seti 25-14 kazandı.

Arçelik'in savunmada zorlandığı ve top paylaşımlarında hata yaptığı ikinci sette Turkcell uzun süre 6 sayılık farkı korudu. Özellikle kaptan Seçil defansta inanılmaz mücadele etti. Arçelik ise Hande ve Tuğba 'nın ön hatta olduğu zamanlarda sayılar buluyordu. Tuğba servisde de etkili oldu ve Arçelik farkı iki sayıya kadar düşürdü (23-21). Set ilk sette olduğu gibi Gözde'nin sayısıyla sona erdi (25-22). 

Turkcell için tamam Arçelik için ise devam olacak üçüncü set nefesleri kesti. Bir yanda Emrah Aksoy (Turkcell), diğer yanda ise Arçelik antrenörü Hasan Körfez sürekli ayakta oyuncularını yönlendirdi. Teknik molaya kadar beraberlik serisi devam etti ve sonunda Gözde iki numaradan aldığı sayıyla Turkcell'i 8-7 öne geçirdi. İkinci teknik molada ise önde olan taraf Arçelik'ti (16-15). 22-22'ye kadar servis sürekli el değiştirdi. Turkcell durumu 24-22 yaptı ve maçı kazanmak için sadece bir sayı kalmıştı. Gözde servisi kaçırdı, Hande ortadan hücumla durumu 24-24 yaptı. Yine 27-27'ye kadar izleyenler hop oturup hop kaltı. İrem'in harika servisiyle Arçelik bir kez daha öne geçti. Son sözü yine İrem söyledi (29-27).

Arçelik'in moral ve motivasyonunun yükselmesi dördüncü setin kaderini çizdi. Arçelik 5-0 öne geçti, Turkcell 5-5 yaptı. Turkcell ilk teknik molaya bir farkla önde girdi. Arçelik 16-13 öne geçti. İki takımda maçı bırakmıyordu. Dördüncü setin son sayılarında Tuğba maçın yıldızı olduğunu kanıtladı. Tuğba'nın ortadan hücumuyla Arçelik farkı 3'e çıkardı (20-17). Ardından bloktan kazandırdığı sayıyla 21-17 oldu. Sonra plasesi 22-17. Penaltıyı iyi değerlendirdi ve 23-18. Hande'den blok 24-18 ve son olarak yine Tuğba, arkadan hücum set 25-18 Arçelik. 

Final setinde ilk sayıyı Turkcell aldı. Arçelik 4-1 yaptı. Saha değişimine Arçelik 8-5 önde girdi. Fark açıldı. Tuğba'nın son hücumunda top bloktan saha içine düşünce Arçelik zorlu karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Turkcell üçüncülük basamağını kaybederken Arçelik - Eczacıbaşı Grişim maçı ikinciyi belirleyecek.