Yapı Kredi Bankası ve Opet Kazandı

Yapı Kredi Bankası ve Opet Kazandı
03.12.2013

Türkiye İş Bankası - Yapı Kredi Bankası arasındaki grup liderliği maçında kazanan Yapı Kredi Bankası oldu. Gruptan çıkacak son takımı belirleyecek mücadelede ise Opet tecrübesini kullanarak Mavi yi geçmeyi başardı.


Türkiye İş Bankası - Yapı Kredi Bankası
İlk sette Yapı Kredi Bankası kaçtı, Türkiye İş Bankası yakaladı. Gülsün'ün smaç sayısıyla 11. sayıda Türkiye İş Bankası ilk defa öne geçti. Ardından 16-16'ya kadar iki tarafta çeşitli zamanlarda skoru lehine çevirdi. Sinem ve Ebru'dan gelen sayılarla ilk defa 3 fark oldu (20-17). Ancak Yapı Kredi Bankası'nın da seti bırakmaya niyeti yoktu. Zeynep'in servis sayısıyla durum 20-20 oldu. İki takımda çok iyi mücadele ediyor ve seti almak için tüm oyuncular büyük efor sarf ediyordu. Son beraberlik 22-22'de yaşandı. Ebru'nun plasesi seti Yapı Kredi Bankası'na getirdi (25-22).

İkinci sette Yapı Kredi Bankası 10 sayılık bir fark yakaladı. Skorun 20-10 olmasıyla setin farklı biteceği düşünülüyordu ancak Türkiye İş Bankası müthiş bir performans gösterdi. Bu bölümde Yapı Kredi Bankası 2 sayı alırken, 13 sayı alan Türkiye İş Bankası önce Pelin'in ortadan hücumuyla durumu 22-22 yaptı. Ardından Gülsün'ün servis sayısıyla 23-22 öne geçti. Skor avantajını kaybeden Yapı Kredi Bankası maçtaki avantajı korumak istiyordu. Rakibi geriden gelmesine ve öne geçmesine rağmen hücumlarda acele etmeden oyununa devam etti. Son bölümde hatalar Türkiye İş Bankası'ndan geldi. Üst üste iki hücum filede kalınca Yapı Kredi Bankası seti 27-25 alarak durumu 2-0 yaptı.

 Üçüncü sette ilk iki set gibi çekişmeli geçti. Özellikle Gözde çok zor topları çevirerek takımı adına önemli işler yaptı. Yapı Kredi Bankası bu seti de 25-22 kazanarak grupta liderliğe yükseldi. Türkiye İş Bankası ise ikinci sırada kaldı.




Opet - Mavi
Gruptan çıkacak son takımı belirleyecek önemli maçta karşı karşıya gelen iki takımdan gülen taraf Opet oldu.

İlk teknik mola 8-5 Opet üstünlüğüyle geçildi. İkinci molada fark sekiz sayı oldu. Ece'nin 9 etkili servis kullandığı sette fark giderek açıldı. Rüya'nın hücumuyla Mavi 12. sayısına ulaşırken sette son sözü Gözde söyledi ve Opet 1-0 öne geçti (25-12).

İkinci sette farkta kapanıp açıldı. Opet ikinci seti 25-11 kazanarak çeyrek final kapısını araladı.

Son sette ise Mavi manşet almakta zorlandı. Gözde üst üste tam 16 servis attı. Seti 25-7 kazanan Opet dördüncü sıradaki yerini korudu.

Bu sezon ilk defa bir araya gelen ve her maçında rakibine saygı duyarak mücadele eden Mavi takımı oyuncularına teşekkür ediyoruz.