Yarı Final Heyecanı

Yarı Final Heyecanı
10.12.2013

Fonex Şirketler Voleybol Ligi nde Avea, Arçelik, Turkcell ve Doğuş Otomotiv takımları yarı finale yükseldi. Avea, Arçelik ve Turkcell daha önce bu heyecanı yaşamıştı. Doğuş Otomotiv ise ilk defa yarı finale yükselmeyi başardı.


A Grubu'nu lider tamamlayan Turkcell çeyrek final maçında Eczacıbaşı E-Kart karşısında etkili olan taraftı. Başarılı ekip setleri 25-10, 25-16, 25-15 kazandı. En son 2009-2010 sezonunda yarı finale çıkan Turkcell dört yıl aradan sonra tekrar final için umutlandı.

Yarı final sevincini yaşan bir başka ekip ise Doğuş Otomotiv oldu. Dört sezondur ligde yer alan ve hırslı oyunuyla ön plana çıkan Doğuş Otomotiv her sezon çeyrek finalde lige veda ediyordu. Bu sezonun çıkış yapan takımlardan TAV ile karşılaşan Doğuş Otomotiv zorlu geçen maçı 3-1 kazanarak kendi adına bir ilke imza attı.

Son iki sezondur turnuvayı madalyasız kapatmayan şampiyonlardan Arçelik üçüncü kez final günü ben de varım dedi. Rakip ligin zorlu ekiplerinden Vodafone'du. İlk defa karşı karşıya gelen iki takımdan 3-0'lık skorla gülen taraf Arçelik oldu. Gökhan ve pasörü Senem'den eksik olan Vodafone iyi mücadele etti ancak galibiyet için yetmedi.

Sınırlı kadrosuna rağmen, mücadeleci yapısıyla rakiplerin çekindiği takımlardan biri olan Unilever ligin güçlü ekiplerinden Avea ile karşılaştı. Geçen sezondan bu yana bileği bükülmeyen Avea 12. maçından da zaferle ayrıldı. 

14 Aralık 2012 Cumartesi günü oynanacak yarı finalin ilk maçında iki şampiyon karşı karşıya gelecek. Avea - Arçelik maçı 17:30'da başlayacak. Ardından Turkcell ve Doğuş Otomotiv final biletini almak için sahada olacak.

* Turnuvaya çeyrek finalde veda eden Eczacıbaşı E-Kart, Unilever, TAV Havalimanları ve Vodafone takımlarına katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. 


Foto Galeriler ve Özetler

Doğuş Otomotiv - TAV Havalimanları
 


Avea - Unilever



Turkcell- Eczacıbaşı E-Kart
 


Arçelik - Vodafone