Zorlu Maçın Sonunda Garanti Emeklilik Güldü

Zorlu Maçın Sonunda Garanti Emeklilik Güldü
15.01.2013

Toyota son maçında müthiş oynadı. Garanti Emeklilik tur mücadelesinde gidip gelirken final seti kazananı belirlerdi.


Maça istekli başlayan Toyota ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Garanti Emeklilik durumu eşitledi (9-9). İki takımda bu bölümlerde son vuruşları iyi değerlendiremiyordu. Garanti Emeklilik öne geçince Toyota bir an oyundan düştü (16-12). Fark bir açılıp bir kapanırken skora set sonunda tekrar denge geldi (24-24). Heyecanlı dakikalarda sayıları bulan Toyota seti 27-25 kazanarak maçta 1-0 öne geçti. Özellikle Mete'nin önde olduğu pozisyonlarda Toyota çok etkili oldu. 

İkinci sette Garanti Emeklilik daha dikkatli ve konsantreydi. Hakkı'nın süper servis serisiyle durum 10-1 oldu. Toyota toparlanmaya çalışıyordu ancak farkın kapanması kolay olmuyordu. Samet'in son vuruşuyla set 25-13 Garanti Emeklilik'in oldu.

Üçüncü set başında bu sefer Garanti Emeklilik durdu. Toyota üst üste sayılar buldu (6-0). Alican'ın smaç sayısı ve Günay'ın etkili servisiyle fark açıldı (10-2). Toparlanan Garanti Emeklilik farkı bire düşürdü (20-19). Alican'ın kritik sayısı Toyota'ya avantaj sağladı (21-19). Garanti Emeklilik rakibini yakalamaya çalışırken gelen file hatası seti sonlandırdı (25-21). Toyota durumu 2-1 yaptı. 

Garanti Emeklilik için tamam ya da devam seti oldukça stresli geçti. Sete iyi başlayan yeşil beyazlılar farkı açtı. Ligin 57'lik delikanlısı Mete defansta harika toplar çıkarıyordu ancak gerisi gelmeyince Toyota hücumuna dönüşmüyordu. Çağlar'ın iki numaradan hücumu blok autla sonuçlanınca Garanti Emeklilik seti 25-18 kazandı (2-2).

Final setine Garanti Emeklilik fırtına gibi başladı ve saha değişiminde 8-1 öndeydi. Mete öne gelince fark kapanmaya başladı ancak Garanti Emeklilik'in final setini bırakmaya niyeti yoktu (14-8). Ezgi'nin maç sayısı için attığı servis kaçtı (14-9). Doğan'ın topu filede kaldı (14-10). Doğan bu sefer plaseyi Toyota sahasına bırakmayı başarınca tur Garanti Emeklilik'in oldu (15-10). 

Emrah'ın maçın farklı bölümlerinde sorumluluk alması Garanti Emeklilik adına önemliydi. Toyota'da ise Mete müthiş bir performans gösterdi.