5. Sette Tüpraş Güldü

5. Sette Tüpraş Güldü
03.12.2012

Haftanın en zorlu ve güzel maçı Tüpraş ile Türkiye İş Bankası takımları arasında oynandı. Final setini kazanan Tüpraş 2 puanı alırken mavi beyazlılar günü puansız kapatmadı.


Maça takımlar dengede başladı. İlk teknik mola 8-7 Tüpraş üstünlüğüyle geçilirken iki takımında ortaya koyduğu oyun, seyir zevki yüksek bir maçın olacağı sinyalini veriyordu. Nesrin'in ortadan hücumuyla ikinci teknik molaya da bir sayı farkla Tüpraş önde girdi (16-15). Mola sonrasında Türkiye İş Bankası 17-16 öne geçmeyi başardı. Pelin ve Gülsün'ün etkili oyunlarıyla Türkiye İş Bankası farkı açtı (22-17). Tüpraş Canan'ın servis sayılarıyla farkı kapatmaya başladı. Ancak iyi savunma yapan Türkiye İş Bankası ilk seti 25-22 kazandı.

Rezan'ın harika smaç sayısıyla Tüpraş ikinci sete ne kadar istekli başladığını gösterdi. Nesrin yaptığı harika blok ve ardından attığı servislerle takımını kendine getirdi ve ilk teknik molaya Türkiye İş Bankası önce girdi (8-5). Mola sonrası İş Bankası farkı açmaya başladı. Rakibinin iyi oyununu sürdürdüğünü gören antrenör Murat Yılmaz doğru bir kararla ikinci molasını erken aldı ve oyuncu değişikliğiyle oyuna müdahale etti. Tüpraş farkı kapatmaya başladı ve bu kez mola Nuri Emrah Ağca'dan geldi (16-13). Deren'İn smacı beraberliği getirdi (17-17). İki takımında molası kalmamıştı. Çıkmaz denilen topların çıkması oyunculara ve izleyenlere nefes aldırmıyordu. Servise geçen Senem takımına nefes aldırdı ve Tüpraş farkı açtı (24-19). Deren'in servis sayısı maçta eşitliği sağladı (1-1).

Sena'nın servis sayısıyla başlayan sette Tüpraş öne geçti. Türkiye İş Bankası'da hücumlara karşılık verince skor 6-6'ya geldi. Pelin ve Tuba'nın yaptığı ikili blok maçın görülmeye değer anlarından biriydi. Sette beraberlik serisi 9-9'a kadar devam etti. Bu setin son beraberlik anıydı ve Tüpraş Sena'nın yerinde pasları ve Senem'in etkili oyunuyla farkı açmaya başladı. Türkiye İş Bankası defans yapmakta zorlanınca seti kazanan taraf Tüpraş oldu (25-17).

Dördüncü sete moralli başlayan Tüpraş 8-4'le teknik molaya önde girdi. Türkiye İş Bankası'nda Pelin takımını ateşlemek için müthiş çaba gösterdi ve Türkiye İş Bankası yeniden maça döndü (9-10).  Tüpraş farkı dörde çıkardı Türkiye İş Bankası rakibini yine yakaladı (13-13). Teknik mola 16-13 Tüpraş üstünlüğüyle geçilirken mola sonrası üst üste gelen hücum hatalarıyla skor 18-18 oldu. Gülsun servisleriyle bu sete damgasını vurdu, Türkiye İş Bankası öne geçen taraf oldu (20-18). Avantajını set sonuna kadar koruyan Türkiye İş Bankası surumu 2-2 yaptı (25-21).

İki takımda en az bir puanı çoktan hak etmişti ve son sözün söyleneceği final seti diğerleri gibi çekişmeli başladı (4-4). Tüpraş oyunun kontrolünü eline alarak akıllı hücumlarla farkı açtı (8-4). Hücum ve servis avantajlarını Türkiye İş Bankası iyi değerlendiremeyince Tüpraş son seti 15-11 maçı da 3-2 kazanmayı başardı.