A Grubu’da Her Şey Değişti

A Grubu’da Her Şey Değişti
14.01.2013

A Grubu nda Finansbank zirveye yerleşirken maç fazlasıyla lider olan Vodofone grubu ikinci sırada tamamladı. Heyecanlı geçen ve final setine uzayan maçta ise Opet, Turkcell i 3-2 yenerek bir basamak daha yükseldi ve üçüncü sıraya yerleşti.


A Grubu'nun son haftasında Finansbank - GlaxoSmithKline karşılaşması 3-0 (hükmen) sonuçlandı. 

Finansbank bu sonuçla grubunu namağlup olarak birinci sırada tamamladı. Vodafone ikinci sıradaki yerini garantilemişti. Üçüncü sıra için sahaya çıkan Turkcell - Opet maçı ise oldukça çekişmeliydi. 

İlk seti 25-19 kazanan Turkcell 1-0 öne geçti. Opet ikinci sette aynı skorla cevap verdi (19-25) ve durum 1-1 oldu.  Üçüncü sette toparlanan Turkcell durumu 2-1 yaptı (25-14). Ancak kazanma arzusu üst düzeyde olan Opet dördüncü seti çok iyi bir oyunla kazanarak durumu 2-2 yaptı (14-25).   

Final setine iyi başlayan Turkcell saha değişiminde 8-5 öndeydi. Opet farkı kapatmaya başladı ve 10. sayıda rakibini yakaladı (10-10). Berberlik serisi devam ederken (13-13) heyecan iyice arttı. Turkcell'in hücum hatası Opet'i öne geçirdi (13-14). Son sözü servisi atan Buket söyledi ve Opet maçı 3-2 kazanarak üçüncü sıraya yerleşti. 

Gözde en çalışkan isimlerinin başında geliyordu ancak çabası galibiyete yetmedi. Opet'in yıldızı Eda ise takımının maçı kazanmasında önemli rol oynadı. Maçı Opet'e getiren en önemli etken savunmadan çıkarılan zor toplar oldu.

* Turnuvaya veda eden GlaxoSmithKline takımına teşekkür ediyor, çeyrek finale yükselen ekiplere başarılar diliyoruz. 



Turkcell - Opet