A Grubu’nda İlk Sıra Mercedes-Benz Türk’ün

A Grubu’nda İlk Sıra Mercedes-Benz Türk’ün
07.01.2013

Mercedes-Benz Türk beş set süren zorlu maçın sonunda Doğuş Otomotiv i 3-2 yenerek A Grubu nu lider tamamladı. Doğuş Otomotiv ikinci sıradaki yeri değişmedi. GlaxoSmithKline ise ilk galibiyetini aldı ve Opet i geçerek üçüncü sıraya çıktı.


Haftanın ve A Grubu'nun ilk maçında Mercedes-Benz Türk ve Doğuş Otomotiv takımları karşılaştı. Tecrübeli iki ekibin maçı beklenildiği gibi oldukça çekişmeli geçti. İlk seti Doğuş Otomotiv 25-20 kazandı. İkinci sette Mercedes-Benz Türk aynı skorla cevap verdi. Üçüncü set sonunda ise avantajı Mercedes-Benz Türk yakaladı (25-19) ve 2-1 öne geçti. İnatçı oyun tarzı ve mücadeleyi bırakmayan yapısıyla bilinen Doğuş Otomotiv bu özelliğini yine ön plana çıkardı ve skoru 2-2 yaptı (25-21). Son sözü ise finallere alışık olan Mercedes-Benz Türk söyledi. Kritik anlarda daha az hata yapan siyah beyazlılar 15-13'lük set sayısıyla maçtan 3-2 galip ayrıldı. Mercedes-Benz Türk'de Fatih ve Onur file önünde oldukça etkili bir oyun oynadı. Doğuş Otomotiv'de ise Yavuz ve Tanıl ön plana çıkan isimler oldular.


Grubun diğer maçında ise galibiyeti çok isteyen iki takım karşı karşıya geldi. GlaxoSmithKline Opet karşısında özellikle ön bölgede iyi bir oyun sergiledi. İlk seti GlaxoSmithKline 25-17 kazandı. İkinci sette son bölümlere kadar Opet önde gitti. Rakibini yakalayan GlaxoSmithKline Baykurt ve Osman'ın akıllı ataklarıyla skoru lehine çevirdi ve seti 26-24 kazanarak moralini iyice yükseltti. Üçüncü sette iyi başlayan Opet ikinci teknik mola öncesi geriye düştü. Mola sonrası Opet'te üst üste basit hatalar gelince fark açıldı. Seti 25-21 kazanan GlaxoSmithKline ilk galibiyeti alırken grubunu üçüncü sırada tamamladı.



Mercedes-Benz Türk - Doğuş Otomotiv





GlaxoSmithKline - Opet