Final Maçının Hakemi "Nurper Özbar"

Final Maçının Hakemi "Nurper Özbar"
06.02.2013

Uluslararası arenada CEV Cup, Chalange Cup ve European League de onlarca maça çıkan Nurper Özbar Fonex Şirketler Kadınlar Voleybol Ligi nin final maçında düdük çalacak...


Geçtiğimiz yıl final maçını yöneten Nurper Özbar tekrar bizlerle birlikte... 

1978 yılında İstanbul'da doğan Dr. Nurper Özbar 1999 yılında  Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  Antrenörlük Bölümü'nden okul birincisi olarak mezun oldu. 

Yüksek Lisansını 1999–2002 yılları arasında, doktorasını 2002-2007 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. Ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış, uluslararası sempozyumlarda sunulmuş birçok makalesi, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayınlanan "Çocuğunuz için Futbol" kitabı bulunmaktadır.

"UEFA B" lisanslı futbol antrenörü ve A Klasmanı Uluslararası voleybol hakemidir.

Uluslararası arenada, CEV Cup, Chalange Cup ve European League müsabakalarında şimdiye kadar 18 maç yönetti. 2011 genç bayanlar ve yıldız bayanlar Avrupa şampiyonası müsabakalarında görev aldı ve her iki şampiyonada da yarı finalde düdük çaldı. Ayrıca çeşitli Balkan Şampiyonalarında da hakem olarak görev almıştır. Türkiye Aroma 1. Liglerinde 2012-2013 sezonunda şu ana kadar 7 Baş Hakemlik 3 Yardımcı Hakemlik yapmıştır.

2000 yılında Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başlayan Özbar hala görevini sürdürmektedir.