Final Setini Finansbank Kazandı

Final Setini Finansbank Kazandı
18.11.2013

Finansbank ve Eczacıbaşı Girişim arasındaki zorlu mücadele beş sette sona erdi. Maçta öne geçen Eczacıbaşı Girişim sonrasında 2-1 geriye düştü. Uzayan dördüncü seti Eczacıbaşı Girişim kazanınca maç tie break setine gitti. Finansbank seti kazanarak iki puanın sahibi oldu.


Maç Eczacıbaşı Girişim servisiyle başladı ve ilk teknik mola turuncu siyahlıların (8-5) üstünlüğüyle geçildi. İyi savunmasıyla tanınan Finansbank bu görüntüsünden uzak bir oyun oynayınca fark açıldı (16-11). Gözde'nin yerinde paslarıyla skor üreten Pelin ve Esra harika bir oyun ortaya koyarken Eczacıbaşı Girişim ilk seti 25-16 kazandı.

İkinci sette iki takımda ilk sete göre farklı bir görüntü çizdi. Eczacıbaşı Girişim sayı üretmekte zorlanırken Finansbank hem savunmada hem de file üzerinde etkili bir oyun ortaya koydu. Eczacıbaşı Girişim Ezgi, Nuray ve Ebru'yu durdurmakta zorlandı (16-7). Finansbank'ın kontrolünde geçen set 25-14 sona erdi.

Eczacıbaşı Girişim üçüncü sete de istediği gibi başlayamadı. Finansbank'ın iyi savunmasının yanı sıra hücumda yapılan hatalar sonucunda skor 16-9 oldu. Mola sonrası fark bir kapanıp bir açılırken set 25-18 Finansbank üstünlüğüyle sona erdi.

Dördüncü sete iki takımda istekli başlayınca top daha fazla oyunda kaldı ve seyir zevki yüksek bir set ortaya çıktı. Karşılıklı sayılar sonunda Gülşah'ın servis sayısıyla Finansbank teknik molaya 8-7 önde girdi. Eczacıbaşı Girişim Deniz'le skoru eşitledi (11-11). Burçin'le öne geçti. Esra'nın sert smaç sayısıyla fark ikiye çıktı. Finansbank 13-13'ü buldu ancak Pelin'nin smaç sayısıyla Eczacıbaşı Girişim teknik molaya 16-14 önde girdi. Finansbank ilk sette olduğu gibi defans yapmakta zorlanınca skor 22-16 oldu. Ancak toparlanan Finansbank arayı kapatmaya başladı. Ece savunmadan gelen topu tamamlayınca durum 23-23 oldu. 24-24'ün ardından Burçin'in smaç sayısıyla öne geçen Eczacıbaşı Girişim Pelin'in blok sayısıyla maçı final setine taşıdı (26-24).

Seyircilerin alkışlarıyla sahadaki yerlerini alan oyucular az hata yapacak ekibin maçı kazanacağını biliyordu. Setin başında savunmada hatalar yapan Eczacıbaşı Girişim 8-4 geriye düştü. Saha değişimi sonrası Eczacıbaşı Girişim hücumları autla sonlanınca fark açıldı (10-4). Eczacıbaşı Girişim bir ara farkı 4 sayıya kadar düşürdü ancak aranın daha fazla kapanmasına engel olan Finansbank seti 15-11 kazandı.

Bu güzel maç sonunda hem Finasbank hem de Eczacıbaşı Girişim sahadan puanla ayrıldı.