Finansbank Müthiş Başladı

Finansbank Müthiş Başladı
03.12.2012

Fonex Şirketler Kadınlar Voleybol Ligi nin yeni ekibi Finansbank ilk maçında geçtiğimiz yılın bronz madalyalı takımı Turkcell e karşılaştı. Sahadan 3-0 galibiyetle ayrılan Finansbank lige 3 puanla merhaba dedi.


Maça Turkcell başladı ve 2-0 öne geçti.  Finansbank Meryem'in servis sayısıyla skoru 4-3 lehine çevirdi. Teknik mola 8-4 Finansbank üstünlüğü ile geçilirken Ebru'nun etkili servisleri Turkcell savunmasını zorluyordu. Set sonuna kadar başarılı oyununu sürdüren Finansbank 1-0 öne geçti (25-15).

İkinci setin başındaki beraberlik serisi 6-6'ya kadar devam etti. Yine Ebru'nun etkili servisleriyle Finansbank molaya 8-6 önde girdi. İkinci teknik mola öncesi başa baş mücadele devam ederken Turkcell takımda Selin sakatlık yaşadı. Mola sonrası tekrar beraberlik yaşansa Turkcell oyundan da düşmeye başladı ve farkın açılmasına engel olamadı. Turkcell file önünde etkili oynayan İlknur' durdurmakta zorlanıyordu. Set 25-15 Finansbank üstünlüğüyle sona erdi.

Turkcell üçüncü sete iyi başlayan taraftı ve teknik molaya 8-6 önde girdi. Mola sonrası yaşanan uzun rallyler, beraberlik serisi set sonuna kadar devam etti. Özellikle Gözde'nin etkili smaçları karşısında Finansbank savunması zorlandı. Turkcell 23-22 öne geçince Finansbank molası geldi. Skor 23-23'ken Işıl'ın servisten aldığı direk sayı Finansbank'ı öne geçirdi ve büyük avantaj yakaladı.  Son servis sonrası kazanılan sayı maçın galibini belli etti ve Finansbank lige 3-0'lık galibiyetle başladı.

Maçın yıldızı 34 kez atak yapan ve direk 12 sayı kazandıran İlknur Berber'di. Yine Finansbank'ta kaptan Nuray Adıyıl ve Ebru Kahraman Turkcell'de ise Gözde Salihoğlu öne çıkan isimler oldular. 

* Sakatlık yaşayan Selin Güleç'e geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyor ve en kısa sürede tekrar sahada görmeyi arzu ediyoruz...