Kare Ası Ford Otosan Tamamladı

Kare Ası Ford Otosan Tamamladı
17.02.2024

Yarı finalin son biletini almak için iki Koç Grubu şirketi karşı karşıya geldi.

Maçın başında iki takım da dengeyi bozamadı (4-4). Ford Otosan etkili hücumlarla öne geçmeyi başardı (10-6). Yüksek toplarla sayıya giden Ford Otosan'a Eray karşılık verdi (16-11). Ford Otosan, yakaladığı fırsatları çok iyi değerlendirmeye devam etti sete noktayı koydu (25-17). 

Koç derbisinin ikinci seti karşılıklı sayılarla açıldı (1-1). Harun'un son anda uzandığı toptan sayıyı bulan Ford Otosan sette iki farklı öne geçti (4-2). Tüpraş, savunmada daha sağlam durmaya başlayınca öne geçme fırsatını yakaladı (8-9). Ford Otosan geriye düşünce çok iyi bir reaksiyon verdi ve Mehmet'in sert smacıyla 14-12 üstünlüğü sağladı. Hem bloklarıyla hem de smaçlarıyla etkili oyununu sürdürdüren Ford Otosan set sonuna çok güçlü şekilde girdi (20-14). Seti bitiren isim ortadan smacıyla kaptan Mehmet oldu (25-17). 

İlk iki sette istediği oyunu ortaya koyamayan Tüpraş, üçüncü sete konsantre olmuş bir şekilde başladı (3-7). Tüpraş'ın anlık konsantrasyon kayıpları Ford Otosan'ın farkı azaltmasında önemli bir etken oldu (8-10). Eray'ın zor durumda çevirdiği topun sonrasında İnanç'ın smacı Tüpraş'a sayıyı getirdi (14-17). Ford Otosan set zora girince gaza basmayı başardı ve durumu eşitledi (20-20). Ali'nin servise geçmesiyle Ford Otosan hücum ritmini kaybetti ve set boyunca Murat'ın tecrübesibdeb faydalanan Tüpraş bulduğu sayılarla önemli bir avantaj elde etti (20-23). Tüpraş maçı uzatmayı başardı (21-25). 

Dördüncü set başındaki Tüpraş'ın 0-2'lik serisine Ford Otosan 5-0'lık seri ile karşılık verdi. Mehmet'in blok sayısıyla enerji bulan Ford Otosan skoru 9-5'e getirdi. Seri yakalama sırası Tüpraş'a geldi, Tüpraş etkili bloklarıyla Ford Otosan'ın 2 numaradan hücum etmesini engelledi ve sayılar buldu (9-9). Momentumu yakalayan Tüpraş savunmada da sağlam durunca Ford Otosan'dan hatalar geldi (10-14). Maça kısıtlı kadro ile çıkmanın da getirdiği yorgunluktan etkilenen Ford Otosan dezavantajlarına rağmen rakibini takibini sürdürdü ve yakaladı (16-16). Git gelli geçen bölümde Hazar'ın dublajda çok iyi çıkardığı topu sayıya dönüştürmeyi başaran Ford Otosan 21-19 öne geçti. Çağatay'ın müthiş yükselerek vurduğu sayıya, Eray karşılık verdi (22-21). Maçın son dakikalarında Çağatay'ın etkili performansı galibiyette pay sahibi oldu. Maçın son sayısı Hazar'ın bloğundan geldi ve Ford Otosan son dört takım arasına ismini yazdırdı (25-22). 

İstatistik

 

Diğer Fotoğraflar