Life GYM Konferansı Çeyrek Final Maçları

Life GYM Konferansı Çeyrek Final Maçları
13.12.2010

Konferans yarı final biletini kapan son dört takım YKK, DHL Express, Doğuş Otomotiv ve Embil İlaç oldu.

Lig tarihinin en başarılı takımlarının başında gelen Global Bilgi konferans çeyrek finalinde genç ve dinamik bir ekip olan YKK ile eşleşti. Tempolu oyunu ile skor üstünlüğünü ele geçiren YKK karşısında son iki dakika içerisinde oyuna ağırlığını koyan Kemal Kocaaydın'ın basketleri farkı iki sayıya kadar indirse de YKK 17-15'lik üstünlükle adını konferans yarı finallerine yazdırmayı başardı. Global Bilgi adına 9 sayı atan Kemal Kocaaydın sahanın en skorer ismi olurken YKK kaptanı Alper Yargı 8 sayı ile galibiyetin mimarı oldu.

Playoff'u pivotsuz olarak oynamak zorunda kalan Kodh Yazılım karşısında rahat bir oyun sergileyen DHL Express-1 rakibine kolay basket şansı tanımadı. Geçen yılın En Başarılı Pivotu seçilen Cem Gönden ile 8 sayı bulan DHL Express sahadan 22-8 galip ayrıldı.

Tunuva'nın flaş ekiplerinden Abdi İbrahim-1 ile her geçen maç turnuva konsantrasyonlarının arttığı görülen Doğuş Otomotiv arasında oynanan maçta Doğuş Otomotiv'in başarılı forveti Cihan Bicioğlu'nun 16 sayılık harika oyunu takımına maçı kazandırmaya yetti. Abdi İbrahim ise sadece Alp Turan (6 sayı) ve Serdar Elgin'le (5 sayı) bulabilince maçı kazanmak için gereken skora ulaşamadı. 22-11 kazanan Doğuş Otomotiv üst üste beşinci galibiyetine ulaştı.

Günün son maçında karşılaşan Embil İlaç'ta Demetrice Dionne'un 20 sayılık etkili oyununa Finansbank'tan Gökhan Yücesan 12 sayı ile karşılık verdi. İki başarılı oyuncuya Finansbank'tan Olcayto Çelik 5 sayı, Embil İlaç'tan Nurettin Ersel Taşöz 2 sayı ile destek verdi. Onur Akgün'ü bu maçta çok arayan Finansbank maç boyu oyuna ortak olsa da son gülen Embil İlaç oldu. 22-17'lik Embil İlaç galibiyeti konferans yarı finallerine üçüncü ilaç şirketini götürmüş oldu.

Foto galeri için lütfen tıklayınız...

A Takımı Skor B Takımı
Global Bilgi 15 - 17 YKK
DHL Express-1 22 - 8 Kodh Yazılım
Abdi İbrahim-1 11 - 22 Doğuş Otomotiv
Embil İlaç 22 - 17 Finansbank-1